Seat Ibiza: Schakelbak

Rijden met schakelbak

Bepaalde uitvoeringen van het model zijn met een 6-versnellings handgeschakelde versnellingsbak uitgevoerd, waarvan het schakelschema op de versnellingshendel is afgebeeld.

De achteruitrijversnelling dient enkel met stilstaande wagen ingeschakeld te worden.

Wacht bij een draaiende motor ca. 6 seconden met volledig ingetrapt koppelingspedaal alvorens de achteruit in te schakelen om de versnellingsbak niet te beschadigen.

Wanneer de achteruitversnelling en het contact zijn ingeschakeld, branden de achteruitrijlichten.

ATTENTIE
 • De wagen wordt bij draaiende motor direct in beweging gezet zodra u een versnelling inschakelt en het koppelingspedaal loslaat.
 • Nooit tijdens het rijden de achteruitversnelling inschakelen - gevaar voor ongevallen!

 

Let op
 • Tijdens het rijden uw hand niet op de versnellingshendel laten rusten. De druk van uw hand wordt overgebracht op de schakelvorken en kan zo op den duur leiden tot voortijdige slijtage van de schakelvorken.
 • Koppelingspedaal helemaal intrappen wanneer u schakelt om onnodige slijtage en beschadigingen te voorkomen.
 • Houd de wagen niet met "slippende" koppeling in stilstand op hellingen. Dit leidt tot voortijdige slijtage van de koppeling en mogelijke schade.
 • Laat uw voet niet op het koppelingspedaal rusten; hoewel de kracht die dan daarop wordt uitgeoefend slechts klein is, kan die toch leiden tot vroegtijdige slijtage van de koppelingsplaat. Gebruik de voetenruimte wanneer niet wordt geschakeld.

  Starthulp op hellingen

  Afb. 181 Gerelateerde video Deze functie is alleen beschikbaar bij wagens die met ESC zijn uitgerust. De starthulp op hellingen helpt de bestuurder bij het bergop starten, door de wagen in st ...

  Automatische versnellingsbak/automatische DSG-versnellingsbak

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Voorschriften voor opslag
  AdBlue bevriest bij temperaturen lager dan ongeveer -11ºC en verliest zijn kwaliteit bij temperaturen vanaf 25ºC. Het is raadzaam de flacons en jerrycans koel en buiten direct zonlicht t ...

  Seat Ibiza. Algemeen
  Afhankelijk van de wagenuitrusting, helpen verschillende assistentiesystemen bij het inparkeren en manoeuvreren. Het parkeerhulpsysteem achter is een akoestische assistent die waarschuwt voor ob ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024