Seat Ibiza: Sluitkrachtbegrenzing voor de ruiten

De sluitkrachtbegrenzing verlaagt het risico op verwonding bij het sluiten van de elektrisch bedienbare ruiten.

 • Als het automatisch sluiten van een ruit stroef verloopt of wordt tegengewerkt door een obstakel, stopt het sluiten van de ruit in deze stand en wordt de ruit meteen weer geopend.
 • Controleer vervolgens waarom de ruit niet sluit, voordat u het opnieuw probeert.
 • Indien u het probeert binnen 10 seconden en de ruit opnieuw moeizaam sluit of een hindernis aantreft, zal de automatische ruitbediening niet werken gedurende 10 seconden.
 • Als de ruit weer stroef sluit of door een obstakel niet kan worden gesloten, stopt het sluiten van de ruit in deze stand.
 • Als u er niet achter kunt komen waarom de ruit niet kan worden gesloten, probeert u dan de ruit opnieuw te sluiten door binnen de 10 seconden aan de schakelaar te trekken. De ruit wordt met maximale kracht gesloten. De sluitkrachtbegrenzing is nu uitgeschakeld.

Wanneer u langer dan 10 seconden wacht, wordt de ruit bij het bedienen van een knop weer volledig geopend en is de sluitautomaat weer ingeschakeld.

ATTENTIE
 • Wanneer u -ook al is het voor even- de wagen verlaat, trek dan altijd de contactsleutel uit het contactslot. Let erop dat er nooit kinderen zonder toezicht achterblijven in de wagen.
 • De ruitbediening werkt pas niet meer wanneer een van de voorportieren wordt geopend en het contact wordt uitgeschakeld.
 • Sluit de ruiten nooit onbeheerst of zonder op te letten, omdat dit ernstig letsel voor u of anderen tot gevolg kan hebben. Vergewis uzelf ervan dat er zich niemand in het werkingsgebied van de ruiten bevindt.
 • Laat nooit personen achter in de wagen als u de wagen van buiten vergrendelt - de ramen kunnen in geval van nood niet meer worden geopend!
 • De sluitkrachtbegrenzing voorkomt niet dat vingers of andere lichaamsdelen tegen het ruitframe worden gedrukt - gevaar voor verwonding!

  De ruiten elektrisch openen en sluiten

  Afb. 146 Deel van het bestuurdersportier: knoppen voor de voorste en achterste ruiten (wagen met elektrisch bediende ruiten vooren achteraan). Via de bedieningselementen in het bestuurdersportie ...

  Comfortopenen/comfortsluiten

  Met de functie Comfortopenen en -sluiten kunt u op eenvoudige wijze van binnenuit alle ruiten en het schuif-/kanteldak* openen en sluiten. Comfortopenen Ontgrendelingsknop op de sleutel indr ...

  Zie ook:

  Hyundai i20. Aanvullende voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid
  De inzittenden dienen tijdens het rijden niet uit hun stoel te komen of van plaats te wisselen. Een inzittende die zijn veiligheidsgordel niet draagt kan tijdens een aanrijding of een noodstop do ...

  Citroen C3. Tabel voor het bevestigen van kinderzitjes met veiligheidsgordel
  Overeenkomstig de Europese wetgeving geeft dit overzicht de mogelijkheden aan voor het bevestigen met de veiligheidsgordel van een universeel gehomologeerd kinderzitje (a) in uw auto, gerangschikt ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023