Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Wagen omhoogbrengen op de hefbrug

Afb. 85 Steunpunten voor de krik.
Afb. 85 Steunpunten voor de krik.

Afb. 86 Plaatsen van de krik.
Afb. 86 Plaatsen van de krik.

  • Plaats de krik* (wagengereedschap) op een stevige ondergrond. Gebruik indien nodig een stabiele plaat met een groot oppervlak.

    Bij een gladde ondergrond, zoals bijv. een tegelvloer, een stroeve drager (bijv. een rubber mat) gebruiken.

  • Zoek het bevestigingspunt op de langsligger (verzonken gedeelte) dat zich het dichtste bij het te vervangen wiel bevindt afb.85.
  • Draai aan de krik* die u onder het bevestigingspunt op de langsligger hebt geplaatst, om deze hoog te verplaatsen tot de flens 1 afb. 86 zich onder de betreffende uitsparing bevindt.
  • Lijn de krik* zodanig uit dat de flens 1 "ingrijpt" in de uitsparing voor de langsligger en dat de beweegbare grondplaat 2 plat op de grond ligt. De grondplaat 2 moet zich verticaal t.o.v. het steunpunt 1 bevinden.
  • Draai de krik* verder omhoog tot het wiel iets van de grond komt.
ATTENTIE
  • Let erop dat de krik* stabiel blijft staan. Als het oppervlak glad of zacht is, kan de krik* verschuiven of verzinken - gevaar op verwondingen!
  • Breng de wagen uitsluitend omhoog met de krik* die af fabriek is meegeleverd. Anders kan de wagen wegschuiven - gevaar op verwondingen!
  • Plaats de krik* uitsluitend onder de daartoe bestemde bevestigingspunten op de langsligger en lijn de krik uit. Als dit niet gebeurt, dan kan de krik* wegschuiven omdat ze niet voldoende grip op de wagen heeft. gevaar op verwondingen!
  • Door temperatuurschommelingen of wijzigingen in de belasting kan de hoogte van de geparkeerde wagen veranderen.

 

VOORZICHTIG

De wagen mag niet omhoog worden gebracht onder een dwarsbalk. Plaats de krik* uitsluitend onder de daartoe bestemde plaatsen op de langsligger. Anders kan de wagen beschadigd worden.

    Wielbouten

    Afb. 83 Wiel verwisselen: de wielbouten losdraaien. Afb. 84 Wiel verwisselen: ventiel van de band 1 en montageplaats van de antidiefstalbout 2 of 3 . Gebruik om de wielbouten los te draaien ...

    Het wiel demonteren en monteren

    Nadat u de bouten hebt losgedraaid en de wagen met de krik hebt opgekrikt, verwisselt u het wiel. Wiel verwijderen De wielbouten losdraaien met de wielsleutel en de bouten aan de kant leggen ...

    Zie ook:

    Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024). Motorkap
    Afb. 9 Ontgrendelingshendel in de voetenruimte van de bestuurder. Afb. 10 Hendel onder de motorkap. Alvorens de motorkap te openen, controleert u of de ruitenwissers op de voorruit rusten. ...

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). RDS
    Er kunnen storingen in de ontvangst optreden door obstakels in de omgeving (bergen, gebouwen, tunnels, parkeergarages, enz.), ook als de RDS-functie is ingeschakeld. Dit is een normaal verschijns ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024