Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Belangrijke aanwijzingen voor de voorairbag van de bijrijder

Neem de veiligheidsaanwijzingen van de volgende hoofdstukken in acht:

 • Veiligheidsafstand tot de airbag aan bijrijderszijde
 • Voorwerpen tussen de bijrijder en de airbag aan bijrijderszijde

Indien de voorairbag aan bijrijderszijde wordt geactiveerd, vormt dat een groot gevaar voor een kind dat met de rug naar het dashboard is gekeerd, aangezien de airbag met zo'n grote kracht tegen de stoel kan slaan dat dit levensgevaarlijke letsels kan opleveren. Kinderen t/m 12 jaar moeten altijd op de zitplaatsen achterin worden vervoerd.

Om deze reden raden wij u met klem aan om kinderen op de zitplaatsen achterin te vervoeren.

Het is de veiligste plek van de wagen.

Met de sleutelschakelaar kan de bijrijdersairbag buiten werking worden gesteld. Vervoer kinderen in een geschikt kinderzitje dat in overeenstemming is met de leeftijd en de grootte van het kind.

ATTENTIE
 • Als op de bijrijdersstoel een kinderzitje wordt gemonteerd, betekent dit bij een aanrijding een grotere kans op, mogelijk dodelijk, lichamelijk letsel bij het kind.
 • Een geactiveerde bijrijdersairbag kan een kinderzitje, dat met de rug naar het dashboard is gekeerd, raken en dit met volle kracht tegen het portier, de hemelbekleding of de rugleuning werpen.
 • Nooit een kinderzitje op de bijrijdersstoel bevestigen waarbij het kind met de rug naar het dashboard is gekeerd en de frontairbag in paraatheid is - levensgevaarlijk! Wanneer het in uitzonderlijke gevallen noodzakelijk is een kind op de bijrijdersstoel mee te nemen, moet de frontairbag aan de bijrijderszijde buiten werking worden gesteld, De bijrijdersvoorairbag in- en uitschakelen*. Indien de bijrijdersstoel over een hoogteregeling bezit, plaats deze dan zo ver mogelijk naar achteren en in de hoogste positie. Als u een vaste stoel heeft, moet de stoel zo ver mogelijk naar achteren worden gezet.
 • In de versies zonder sleutelschakelaar voor het uitschakelen van de airbag dient de uitschakeling door een Technische Dienst te worden verricht. Vergeet niet de airbag opnieuw in te schakelen wanneer een volwassene plaats wenst te nemen naast de bestuurder.
 • Alle inzittenden - vooral kinderen - moeten tijdens het rijden de juiste zithouding aannemen en de veiligheidsgordels juist hebben omgegespt.
 • Laat nooit kinderen of baby's op schoot meerijden - levensgevaarlijk!
 • Sta nooit toe dat kinderen onbeschermd in de wagen meegaan of tijdens het rijden in de wagen gaan staan resp. geknield op de stoelen zitten. Bij een ongeval wordt uw kind zelf ook door de wagen geslingerd en kunnen andere inzittenden daardoor levensgevaarlijk worden verwond.
 • Als kinderen tijdens het rijden een verkeerde zithouding aannemen, stellen de kinderen zich bij plotseling remmen of een aanrijding bloot aan een verhoogd risico op lichamelijk letsel. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen die op de bijrijdersstoel worden vervoerd, want als het airbagsysteem bij een ongeval wordt geactiveerd, kan dit ernstig letsel en zelfs de dood tot gevolg hebben.
 • Een geschikt kinderzitje biedt een goede bescherming!
 • Laat een kind nooit alleen op het kinderzitje of in het interieur, aangezien de geparkeerde wagen naargelang het seizoen zeer hoge en nagenoeg dodelijke temperaturen kan bereiken.
 • Kinderen kleiner dan 1,50 m mogen niet zonder kinderzitje met een normale veiligheidsgordel worden vastgegespt omdat ze anders bij plotseling remmen of een ongeval letsel kunnen oplopen aan buik en hals.
 • De veiligheidsgordel mag niet zijn vastgeklemd en moet juist zijn omgedaan
 • In een kinderzitje mag slechts één kind zitten
 • Wanneer een kinderzitje gemonteerd wordt op de achterbank, wordt aanbevolen om het kinderslot te activeren.

  Inleiding

  Om veiligheidsredenen en zoals de statistieken met betrekking tot ongevallen aantonen, adviseren wij u om kinderen onder de 12 jaar op de achterbank te vervoeren. Afhankelijk van leeftijd, lichaam ...

  Kinderzitjes

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Voorschriften voor opslag
  AdBlue bevriest bij temperaturen lager dan ongeveer -11ºC en verliest zijn kwaliteit bij temperaturen vanaf 25ºC. Het is raadzaam de flacons en jerrycans koel en buiten direct zonlicht t ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Verbinding voor smartphones Android Auto
  Om veiligheidsredenen is het gebruik van een smartphone tijdens het rijden verboden. Het gebruik van de smartphone vraagt namelijk veel aandacht van de bestuurder. De handelingen moeten dan ook ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024