Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Inleiding

Om veiligheidsredenen en zoals de statistieken met betrekking tot ongevallen aantonen, adviseren wij u om kinderen onder de 12 jaar op de achterbank te vervoeren. Afhankelijk van leeftijd, lichaamslengte en gewicht moeten kinderen op de achterbank door een kinderzitje of door de aanwezige veiligheidsgordels op hun plaats worden gehouden. Om veiligheidsredenen moet dit stoeltje gemonteerd worden op de achterbank, achter de stoel van de bijrijder of in het midden.

Het natuurkundige principe van een ongeval heeft uiteraard ook betrekking op kinderen. De spieren en de botstructuur van kinderen zijn in tegenstelling tot die van volwassenen nog niet volledig ontwikkeld. Kinderen zijn daarom blootgesteld aan een verhoogd risico op lichamelijk letsel.

Kinderen mogen alleen in speciale kinderzitjes worden vervoerd om de kans op lichamelijk letsel te verkleinen! Wij adviseren u voor uw wagen kindergordelsystemen uit het originele SEAT accessoireprogramma te gebruiken dat systemen voor elke leeftijd van het merk "Peke" omvat (niet voor alle landen).

Deze systemen zijn speciaal ontworpen en goedgekeurd en voldoen aan de regeling ECE-R44.

SEAT beveelt aan om de kinderzitjes van de website te gebruiken volgens onderstaande beschrijving:

 • Kinderzitjes tegen de rijrichting in (groep 0+): ISOFIX en steun (Peke G0 Plus + ISOFIX-basis (RWF)).
 • Kinderzitjes in de rijrichting (groep 1): ISOFIX en Top Tether (Peke G1 ISOFIX DUO Plus).
 • Kinderzitjes in de rijrichting voor groep 2: veiligheidsgordel en ISOFIX (RÖMER KIDFIX XP).
 • Kinderzitjes in de rijrichting voor groep 3: met veiligheidsgordel (TAKATA MAXI PLUS).

Let voor het inbouwen en het gebruik van kinderzitjes op de wettelijke bepalingen en montageaanwijzingen van de fabrikant van het betreffende kinderzitje. Lees in elk geval en volg dit op.

Wij adviseren u het instructieboekje van de fabrikant van het kinderzitje bij de wagendocumentatie te voegen en altijd in de wagen mee te nemen.

  Veiligheid van kinderen

  ...

  Belangrijke aanwijzingen voor de voorairbag van de bijrijder

  Neem de veiligheidsaanwijzingen van de volgende hoofdstukken in acht: Veiligheidsafstand tot de airbag aan bijrijderszijde Voorwerpen tussen de bijrijder en de airbag aan bijrijderszijde I ...

  Zie ook:

  . Belangrijke informatie en aanbevelingen
  BELANGRIJKINTERIEURUITRUSTING Rijd nooit met open dashboardkastje: het kan de passagier in geval van een botsing verwonden. De aansteker wordt erg heet. Hanteer hem voorzichtig en sta het ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Media
  VRAAG ANTWOORD OPLOSSING Het afspelen van de muziek op mijn USB-stick begint pas na lang wachten (ongeveer 2 tot 3 minuten). Door bepaalde bestanden die standaard op een ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024