Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Controlelampje

Er is een storing als:

 • Het controlelampje na enkele seconden niet weer uitgaat.
 • Het controlelampje brandt of knippert tijdens het rijden en er tegelijkertijd drie waarschuwingssignalen klinken.

Het koelvloeistofpeil kan te laag of de koelvloeistoftemperatuur te hoog zijn.

Koelvloeistoftemperatuur te hoog Indien het controlelampje brandt, stop de wagen, schakel de motor uit en laat hem afkoelen.

Koelvloeistofpeil controleren.

Als het koelvloeistofpeil in orde is, kan de storing door het uitvallen van de koelluchtventilator zijn veroorzaakt. De zekering voor de koelluchtventilator controleren en deze zo nodig laten vervangen.

Als na een korte rit het controlelampje opnieuw gaat branden, niet verder rijden en de motor afzetten. Neem contact op met een Technische Dienst of een gespecialiseerde werkplaats.

Koelvloeistofpeil te laag Indien het controlelampje brandt, stop de wagen, schakel de motor uit en laat hem afkoelen.

Eerst het koelvloeistofpeil controleren.

Wanneer het koelvloeistofpeil in het reservoir onder de "MIN"-markering staat, koelvloeistof bijvullen.

ATTENTIE
 • Als de wagen om technische redenen stilgevallen is, hem op een veilige afstand van het verkeer zetten. De motor afzetten, de knipperlichten inschakelen en de gevarendriehoeken op de weg zetten.
 • Nooit de motorkap openen, wanneer u merkt dat damp of koelvloeistof naar buiten komt - gevaar voor verbrandingen! Wachten tot er geen damp of koelvloeistof meer ontsnapt.
 • De motorruimte van elke wagen is een gevaarlijke zone. Voordat u werkzaamheden in de motorruimte uitvoert, de motor afzetten en af laten koelen. Altijd de waarschuwingsaanwijzingen op in acht nemen.

  Koelsysteem

  ...

  Antivries/water bijvullen

  Vul koelvloeistof bij zodra het peil daarvan onder de markering MIN (minimum) komt. Koelvloeistofpeil controleren De wagen in horizontale stand parkeren. Contact uitschakelen. Lees het koe ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Winterbanden
  WAARSCHUWINGDe maat en het type van de winterbanden moeten gelijk zijn aan die van de standaard gemonteerde banden. Anders kan de veiligheid en het rijgedrag van uw auto negatief beï ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Met automatische airconditioning en gescheiden regeling
  Programma zicht Inschakelen Druk op de toets "zicht" om de voorruit en de zijruiten snel te ontwasemen of te ontdooien. Het systeem werkt volledig automatisch en regelt de luchttempera ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024