Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): De aanhangwagen vasthaken en aansluiten

Afb. 224
Afb. 224 Schematische weergave: toewijzing van de pinnen van het stopcontact van de aanhangwagen.

De aanhangwagen vasthaken en aansluiten

De aanhangwagen vasthaken en aansluiten

Stopcontact voor aanhanger Voor de elektrische verbinding tussen de wagen en de aanhangwagen beschikt de wagen over een 13-polig stopcontact. Indien het systeem vaststelt dat een aanhangwagen elektrisch is aangesloten, ontvangen de verbruikers van de aanhangwagen spanning via de elektrische aansluiting.

Pin 9 is continu plus. De binnenverlichting van de aanhangwagen kan er bijvoorbeeld mee worden gevoed. Pin 10 ontvangt enkel spanning wanneer de motor draait. Met de laadkabel (pin 10) wordt opgeladen, bijv. de accu van een caravan.

Pin 9 en pin 10 mogen niet met elkaar verbonden worden, om ontladen of beschadiging van de accu van de wagen te vermijden.

De massakabels, pin 3, pin 11 en pin 13 mogen nooit met elkaar verbonden worden om het elektrisch systeem niet te overbelasten.

Wanneer de aanhangwagen een 7-polige steker heeft, moet u een bijbehorende adapterkabel gebruiken. In dat geval is de functie van pin 10 niet beschikbaar.

Maximaal elektrisch verbruik van de aanhangwagen

Maximaal elektrisch verbruik van de aanhangwagen

Overschrijd de aangeduide waarden nooit!

Let op
 • Als de achterlichten van de aanhangwagen niet correct aangesloten zijn, kan de elektronica van de wagen beschadigd raken.
 • Als de aanhangwagen te veel stroom verbruikt, kan de elektronica van de wagen beschadigd raken.
 • Sluit het elektrische systeem van de aanhangwagen nooit direct aan op de elektrische aansluitingen van de achterlichten of andere voedingsbronnen. Gebruik alleen geschikte aansluitingen voor de voeding van de aanhangwagen.

Kogelkop van de trekhaak

Een gebruiksaanwijzing voor het goed in- en uitbouwen van de kogelkop van de trekhaak zit bij de kogelkop.

ATTENTIE De kogelkop van de trekhaak moet goed bevestigd zijn zodat wordt voorkomen dat deze rondvliegt in geval van een plotseling manoeuvre en verwondingen veroorzaakt aan de inzittenden.

 

Let op
 • Bij ritten zonder aanhangwagen moet de kogelkop worden verwijderd, als deze het zicht op de kentekenplaat vermindert.

  Waar moet u op letten bij het rijden met een aanhangwagen?

  De wagen kan ook gebruikt worden voor het trekken van een aanhangwagen als deze daarvoor technisch uitgerust is. Voor het naderhand monteren van een trekhaak. Stekerverbinding Voor de elektrisc ...

  Rijden met een aanhangwagen

  Afb. 225 De 13-polige steker draaien Vóór elke rit Neem de 13-polige steker vast aan het deel A en trek hem in de richting van de pijl afb. 225 eruit. Verwijder de besche ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Controleren van de bandenspanning
  1. Stop, nadat u ongeveer 7~10 km (of ongeveer 10 minuten) hebt gereden, op een veilige plaats. 2. Sluit slang (8) van de compressor aan op het ventiel van de band. 3. Steek de aansluiting ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Luchtfilter
  Filter vervangen U kunt het filter schoonmaken wanneer u het luchtfilterelement controleert. Reinig het filter met behulp van perslucht. 1. Neem de bevestigingsclips los om het luchtfilte ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024