Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Waar moet u op letten bij het rijden met een aanhangwagen?

De wagen kan ook gebruikt worden voor het trekken van een aanhangwagen als deze daarvoor technisch uitgerust is.

Voor het naderhand monteren van een trekhaak.

Stekerverbinding Voor de elektrische verbinding tussen wagen en aanhangwagen is uw wagen voorzien van een 13-polig stopcontact.

Wanneer de aanhangwagen een 7-polige stekker heeft, moet u een bijbehorende adapterkabel gebruiken. Deze is bij iedere Technische Dienst verkrijgbaar.

Aanhangwagengewicht/kogeldruk De toegestane aanhangwagengewicht mag niet overschreden worden. Als u de toelaatbare aanhangwagenlast niet volledig gebruikt, kunt u steilere hellingen oprijden.

De vermelde aanhangwagengewichten gelden alleen voor hoogten tot 1.000 m boven de zeespiegel. Aangezien bij toenemende hoogte door de afnemende luchtdichtheid het motorvermogen daalt en daardoor ook het klimvermogen vermindert, neemt ook het toelaatbare aanhangwagengewicht overeenkomstig af. Per 1.000 m hoogtetoename moet het toelaatbare gewicht van de combinatie met 10% worden verminderd. Het treingewicht is de som van het gewicht van de (beladen) wagen en dat van de (beladen) aanhangwagen. De toelaatbare kogeldruk op de kogelkop van de trekhaak zo veel mogelijk gebruiken, maar niet overschrijden.

De gegevens over het aanhangwagengewicht en de kogeldruk op het typeplaatje van de trekhaak zijn slechts testwaarden. De waarden van de wagen, die vaak lager zijn dan deze waarden, vindt u in de wagenpapieren of in, Technische kenmerken.

Verdeling van de lading De lading in de aanhangwagen zo verdelen, dat zware voorwerpen zo dicht mogelijk bij de as liggen. Ervoor zorgen dat voorwerpen niet kunnen verschuiven.

Bandenspanning De maximaal toelaatbare bandenspanning is aangegeven op de sticker aan de achterzijde van de portierstijl linksvoor. De bandenspanning van de aanhangwagen kiezen volgens de aanbevelingen van de aanhangwagenfabrikant.

Buitenspiegels Als u het verkeer achter de aanhangwagen niet met de gewone buitenspiegels kunt overzien, moet u extra buitenspiegels laten plaatsen. Beide buitenspiegels moeten aan inklapbare uitstekende delen zijn bevestigd.

De buitenspiegels zo instellen, dat u goed zicht naar achteren hebt.

Sleepkabel Gebruik altijd een kabel tussen de wagen en de aanhangwagen.

Achterlichten van de aanhangwagen De achterlichten van de aanhangwagen moeten aan de overeenkomstige normen voldoen.

ATTENTIE Nooit personen in een aanhangwagen vervoeren - levensgevaarlijk!

 

Let op
 • Vanwege de hogere belasting van de wagen bij regelmatig gebruik van een aanhangwagen adviseren wij u om in zo'n geval de wagen ook tussen de voorgeschreven onderhoudsbeurten in te laten nakijken.
 • Vraag na of er in uw land speciale voorschriften gelden voor het rijden met een aanhangwagen.

  Rijden met een aanhangwagen

  ...

  De aanhangwagen vasthaken en aansluiten

  Afb. 224 Schematische weergave: toewijzing van de pinnen van het stopcontact van de aanhangwagen. Stopcontact voor aanhanger Voor de elektrische verbinding tussen de wagen en de aanhang ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Wijzigen van een ingestelde snelheid
  Deze functie is beschikbaar via het menu Rijden van het touchscreen. Selecteer het tabblad " Rijfuncties ". Selecteer de functie " Instelling snelheden ". Wijzig ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Airbag bestuurder en voorpassagier (indien van toepassing)
  Uw auto is uitgerust met een Aanvullend Veiligheidssysteem (SRS) en driepuntsgordels voor zowel de bestuurder als de voorpassagier. Het aanvullend veiligheidssysteem bestaat uit airbags die zic ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024