Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): De auto ont- en vergrendelen met Keyless Access

Afb. 143
Afb. 143 Sluit- en startsysteem zonder sleutel Keyless Access: omgeving.

Afb. 144
Afb. 144 Sluit- en startsysteem zonder sleutel Keyless Access: sensoroppervlak A voor het ontgrendelen aan de binnenzijde van de portiergreep van het portier en sensoroppervlak B voor het vergrendelen aan de buitenzijde van de portiergreep.

Naargelang de uitrusting kan de wagen beschikken over het Keyless Access-systeem.

Keyless Access is een sluit- en startsysteem zonder sleutel waarmee waarmee de wagen vergrendeld en ontgrendeld kan worden zonder daarvoor de autosleutel actief te moeten gebruiken. Daarvoor moet er een geldige autosleutel zijn in het overeenkomstige herkenningsgebied wanneer u de auto probeert te openen afb. 143 en moet u een van de sensoroppervlakken van de portiergrepen aanraken afb. 144.

De wagen kan alleen via het bestuurdersportier worden ontgrendeld en vergrendeld.

Daarbij mag de sleutel van de afstandsbediening zich niet op een afstand van meer dan ca. 1,5 m van de portiergreep bevinden.

Hierbij is het niet van belang of uw sleutel zich bijv. in uw jaszak of in uw aktetas bevindt.

Het portier opnieuw openen is direct na de sluitprocedure korte tijd niet mogelijk. Hierdoor hebt u de mogelijkheid om de correcte vergrendeling van de portieren te controleren.

Als u wilt kunt u bij het ontgrendelen kiezen voor alleen het bestuurdersportier, de portieren aan de zijde waar ontgrendeld wordt of de hele wagen ontgrendelen. De vereiste instellingen kunt u uitvoeren in wagens met bestuurdersinformatiesysteem.

Algemene informatie Als er een passende autosleutel in de omgeving afb. 143 aanwezig is, geeft het sleutelloos vergrendel- en startsysteem Keyless Access die sleutel toegangsrechten zodra u een van de sensoroppervlakken van de portiergreep van het bestuurdersportier aanraakt.

Vervolgens zijn de volgende functies mogelijk zonder dat u de autosleutel actief hoeft te gebruiken:

  • Keyless-Entry: wagen ontgrendelen met de portiergreep van het bestuurdersportier of de softtouch/greep van de achterklep
  • Keyless-Exit: wagen vergrendelen met de sensor van de portiergreep van het bestuurdersportier.
  • Press & Drive: motor zonder sleutel in werking stellen met de startknop.

De centrale vergrendeling en het sluitsysteem werken op dezelfde manier als het normale ontgrendel- en vergrendelsysteem. Alleen de bedieningselementen veranderen.

Het ontgrendelen van de wagen wordt weergegeven door het tweemaal knipperen van de knipperlichten; het vergrendelen, eenmaal.

Indien u de wagen vergrendelt en vervolgens alle portieren en de achterklep sluit terwijl de laatst gebruikte sleutel in de wagen blijft en geen enkele daarbuiten, zal de wagen niet onmiddellijk worden vergrendeld. Alle knipperlichten van de wagen knipperen vier maal. Als geen van de portieren of de achterklep geopend wordt, wordt de wagen na enkele seconden vergrendeld.

Wanneer u de wagen ontgrendelt en geen van de portieren of de achterklep opent, wordt de wagen na enkele seconden opnieuw vergrendeld.

Portieren ontgrendelen en openen (Keyless- Entry)

  • Pak de portiergreep van het bestuurdersportier beet. Op dat ogenblik raakt u het sensoroppervlak afb. 144 A (pijl) aan van de portiergreep en wordt de auto ontgrendeld.
  • Portier openen.

In wagens met selectief openen of configuratie van het infotainmentsysteem worden alle portieren ontgrendeld door de portiergreep tweemaal vast te nemen.

In wagens zonder beveiligingsysteem "Safe": de portieren sluiten en vergrendelen (Keyless-Exit)

  • Contact uitschakelen.
  • Bestuurdersportier sluiten.
  • Tik één keer op het sensoroppervlak voor vergrendelen B (pijl) van de portiergreep van het bestuurdersportier. Het portier waarvan de greep bediend wordt, moet gesloten zijn.

In wagens met beveiligingsysteem "Safe": de portieren sluiten en vergrendelen (Keyless- Exit)

  • Contact uitschakelen.
  • Bestuurdersportier sluiten.
  • Tik één keer op het sensoroppervlak B (pijl) van de portiergreep van het bestuurdersportier.

    De wagen wordt vergrendeld met het "Safe" -veiligheidssysteem.

    Het portier waarvan de greep bediend wordt, moet gesloten zijn.

  • Tik twee keer op het sensoroppervlak B (pijl) van de greep van een van de voorportieren om de wagen te vergrendelen zonder het "Safe"-veiligheidssysteem te activeren.

Achterklep ontgrendelen en vergrendelen Wanneer de auto vergrendeld is, wordt de achterklep automatisch ontgrendeld als er zich bij het openen een passende autosleutel in de omgeving afb. 143 bevindt.

Open of sluit de achterklep op een normale manier.

Wanneer de achterklep gesloten is, wordt ze automatisch vergrendeld. Als de auto volledig ontgrendeld is, zal de achterklep niet automatisch vergrendeld worden na sluiting.

Wat gebeurt er bij het vergrendelen van de wagen met een tweede sleutel Als er zich in de wagen een autosleutel bevindt en de wagen wordt van buitenaf vergrendeld met een tweede sleutel, wordt de sleutel binnenin de wagen vergrendeld voor het starten van de motor. Om de motor te kunnen starten moet er gedrukt worden op de knop van de sleutel die zich binnenin de wagen bevindt.

Automatisch uitschakelen van de sensoren Als de wagen gedurende lange tijd niet ontgrendeld of vergrendeld wordt, worden de toenaderingssensoren van de portieren automatisch uitgeschakeld.

Als bij vergrendelde wagen een van de sensoroppervlakken van de portiergrepen vaak ingeschakeld wordt (bijv. door de takken van een struik te raken), worden alle benaderingssensoren gedurende een bepaalde tijd uitgeschakeld.

De sensoren worden opnieuw ingeschakeld:

  • Na enige tijd.
  • OF: als de wagen ontgrendeld wordt met de toets van de sleutel.
  • OF: als de achterklep wordt geopend.
  • OF: als de wagen handmatig wordt ontgrendeld met de sleutel.

Functie voor tijdelijke uitschakeling van de Keyless Access* U kunt het ontgrendelen van de auto met Keyless Access (sleutelloze toegang) uitschakelen voor een cyclus van ver- en ontgrendelen.

  • Zet de keuzehendel in stand P (bij auto met automatische versnellingsbak), aangezien de auto anders niet vergrendeld kan worden.
  • Portier sluiten.
  • Druk op de sluitknop van de afstandsbediening en raak dan binnen de 5 volgende seconden het sensoroppervlak van vergrendeling van de bestuurdersportiergreep afb.144 B aan. Neem de portiergreep niet vast, want dan kan de auto niet vergrendeld worden.

    De uitschakeling kan ook plaatsvinden indien de auto wordt vergrendeld via het slot van het bestuurdersportier.

  • Om te controleren of de functie is uitgeschakeld, wacht u minstens 10 seconden; neem dan de portiergreep vast en trek eraan.

    Het portier mag niet opengaan.

De auto kan de volgende keer enkel ontgrendeld worden met de afstandsbediening of via het slot. Na de volgende vergrendeling/ontgrendeling is de sleutelloze toegang (Keyless Access) weer actief.

Comfortfuncties Om alle elektrisch bediende ruiten en het schuifdak te sluiten met de comfortfunctie, houdt u een vinger gedurende enkele seconden op het sensoroppervlak voor vergrendeling B (pijl) van de portiergreep tot de ruiten en het dak gesloten zijn.

Het openen van de portieren bij aanraking van het sensoroppervlak van de portiergreep vindt plaats volgens de instellingen in het Easy Connect-systeem met de toets en de functieknoppen SETUP en Openen en sluiten .

VOORZICHTIG De sensoroppervlaken van de portiergrepen kunnen geactiveerd worden wanneer ze geraakt worden door een water- of stoomstraal van een hogedrukspuit en een passende autosleutel in de omgeving aanwezig is. Als ten minste één van de elektrische bediende ruiten geopend is en het sensoroppervlak B (pijl) van de portiergreep wordt permanent ingeschakeld, worden alle ruiten gesloten.

 

Let op
  • Als de accu van de wagen nog weinig spanning heeft of helemaal leeg is, of de batterij van de autosleutel bijna of helemaal leeg is, dan is het mogelijk dat de wagen niet ontgrendeld of vergrendeld kan worden met het Keyless Access-systeem. De wagen kan handmatig worden ontgrendeld of vergrendeld.
  • Om de juiste vergrendeling van de wagen te controleren, blijft de ontgrendelingsfunctie uitgeschakeld gedurende ca. 2 seconden.
  • Als op het scherm van het instrumentenpaneel het bericht Keyless defect wordt getoond, kunnen er zich storingen voordoen in de werking van het Keyless Access-systeem.

    Raadpleeg een gespecialiseerde werkplaats.

    SEAT raadt u aan om daarvoor een SEAT-dealer te raadplegen.

  • Afhankelijk van de functie ingesteld in het infotainmentsysteem voor buitenspiegels, worden de buitenspiegels ingeklapt en gaat de omgevingsverlichting branden bij het ontgrendelen van de wagen via het sensoroppervlak op de portiergreep van het bestuurdersportier.
  • Als er zich geen enkele passende sleutel binnenin de wagen bevindt of het systeem hem niet herkent, zal er een melding verschijnen op het display van het instrumentenpaneel.

    Dit zou kunnen gebeuren als er een ander radiofrequentiesignaal zou interfereren met het signaal van de sleutel (bijv. van een of andere accessoire voor mobiele apparaten) of als de sleutel afgedekt wordt door een voorwerp (bijv. door een metalen koffer).

  • De werking van de sensoren van de portiergrepen kan nadelig worden beïnvloed als de sensoren erg vuil zijn, bijvoorbeeld als er een laagje zout op zit. Reinig zo nodig de wagen.
  • Als de wagen uitgerust is met een automatische versnellingsbak, kan hij enkel vergrendeld worden als de versnellingspook in de stand P staat.

    Drukknop voor centrale vergrendeling

    Afb. 140 Drukknop voor centrale vergrendeling. Met de drukknop voor de centrale vergrendeling kan de wagen binnenin worden ver- en ontgrendeld. De schakelaar voor de centrale vergrendeling ...

    Kinderslot

    Afb. 145 Kinderslot in het linkerportier. De kindersloten voorkomen dat de achterportieren van binnenuit kunnen worden geopend. Hierdoor wordt voorkomen dat kinderen per ongeluk een portier ...

    Zie ook:

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Storing
    De ingestelde snelheid wordt gewist en op het display worden in plaats daarvan drie streepjes weergegeven. Laat het systeem controleren door het PEUGEOT-netwerk of een gekwalificeerde werkplaa ...

    Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Parkeerrem
    Parkeerrem controleren Controleer de slag van de parkeerrem door het aantal klikken te tellen wanneer de hendel volledig wordt aangetrokken. De parkeerrem alleen moet de auto veilig op een vr ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024