Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): ESC en ASR inschakelen/uitschakelen

ESC wordt automatisch ingeschakeld wanneer de motor wordt aangezet en werkt enkel met draaiende motor; het bevat de systemen ABS, EDS en ASR.

De functies ASR en ESC moeten enkel uitgeschakeld worden in situaties waarin niet voldoende tractie wordt gehaald, zoals:

 • Bij het rijden door diepe sneeuw of losliggend terrein.
 • Om de vastgereden wagen "vrij te maken".

Sluit daarna de functies ASR en ESC opnieuw aan.

Naargelang de afwerking en versie bestaat de mogelijkheid om enkel ASR uit te schakelen of ESC in stand Sport te activeren.

ESC in "Sport"-modus Via het menu van het Easy Connect-systeem kan de Sport-stand worden gekozen.

Het ingrijpen van de ESC om de wagen te stabiliseren en de antislipregeling (ASR) worden beperkt.

Het controlelampje gaat branden. Bij wagens met informatiesysteem voor de bestuurder* wordt de melding voor de bestuurder Elektronische Stabiliserings Controle (ESC): sport. Opgelet! Beperkte stabiliteit.

"Sportstand" van ESC uitschakelen Met het menu van het Easy Connect-systeem. Het controlelampje gaat uit.

Bij wagens met informatiesysteem voor de bestuurder* wordt de melding voor de bestuurder Elektronische Stabiliserings Controle (ESC): aan.

ASR uitschakelen Via het menu van het Easy Connect-systeem wordt de ASR uitgeschakeld. De antislipregeling blijft gedeactiveerd.

Het controlelampje gaat branden. Bij wagens met informatiesysteem voor de bestuurder* wordt de melding voor de bestuurder ASR gedeactiveerd.

ASR inschakelen Via het menu van het Easy Connect-systeem wordt de ASR ingeschakeld. De antislipregeling blijft geactiveerd.

Het controlelampje dooft. Bij wagens met informatiesysteem voor de bestuurder* wordt de melding voor de bestuurder ASR geactiveerd.

 • Activeer of deactiveer de functie ASR of ESC in het Easy Connect-systeem door middel van de toets en de functieknoppen SETUP en Systeem ESC .
ATTENTIE U moet de ESC Sport alleen inschakelen, als de rijvaardigheid en de verkeerssituatie dit toelaten - slipgevaar!
 • Met de ESC in Sport-stand is de stabiliserende werking beperkt om een meer sportief rijgedrag mogelijk te maken. De aangedreven wielen kunnen doorslippen, waardoor ook de wagen kan slippen.

 

Let op

Bij het uitschakelen van de ASR of het selecteren van de Sportstand van de ESC, wordt het snelheidsregelsysteem* uitgeschakeld.

  Aandrijfslipregeling van de aandrijfwielen (ASR)

  De aandrijfslipregeling voorkomt dat de aangedreven wielen doordraaien wanneer wordt geaccelereerd. Beschrijving en werking van de aandrijfslipregeling bij het accelereren (ASR) De ASR gaat door ...

  Elektronisch sperdifferentieel (EDS)

  Het EDS werkt in combinatie met het ABS bij wagens die met de Elektronische Stabiliseringscontrole (ESC)* zijn uitgerust. Door het EDS wordt zelfs bij ongunstige wegdekomstandigheden het wegrijd ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Handbediening
  Het is mogelijk één of meer functies van de airconditioning handmatig in te stellen, terwijl de overige functies automatisch worden geregeld. Zodra u een instelling wijzigt, dooft ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Motorruimte (I)
  De werkelijke uitvoering kan verschillen met de afbeelding. Expansievat koelvloeistof Radiateurdop Rem-/koppelingsvloeistofreservoir Luchtfilter Peilstok motorolie Vu ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024