Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Handrem

Afb. 180 Handrem tussen de voorstoelen.
Afb. 180 Handrem tussen de voorstoelen.

Een stevig aangetrokken handrem voorkomt het ongewild wegrollen van de wagen. Handrem altijd goed aantrekken als u de wagen verlaat of parkeert.

Handrem aantrekken

 • Handremhendel stevig omhoog trekken afb. 180.

Handrem losmaken

 • De hendel iets omhoogtrekken, ontgrendelknop in pijlrichting drukken afb. 180 en de hendel geheel omlaagdrukken.

De handrem moet altijd stevig worden aangetrokken, zodat niet per ongeluk met een licht aangetrokken handrem kan worden gereden.

Bij aangetrokken handrem en ingeschakeld contact brandt het controlelampje . Bij losgemaakte handrem gaat het lampje uit.

ATTENTIE
 • Nooit de handrem gebruiken om een rijdende wagen af te remmen. De remweg is veel langer omdat alleen de achterwielen worden afgeremd. Gevaar voor ongevallen!
 • Een slechts gedeeltelijk losgezette handrem kan tot oververhitting van de achterremmen leiden en zo de werking van de remmen negatief beïnvloeden - gevaar voor ongelukken! Bovendien leidt dit tot voortijdige slijtage van de remblokken van de achterremmen.

 

VOORZICHTIG Voordat u de wagen verlaat, altijd eerst de handrem stevig aantrekken. Ook de 1e versnelling inschakelen. In wagens met automatische versnellingsbak zet u de schakelhendel in stand P.

  Controlelampje

  Situaties waarin het controlelampje gaat branden * Als het remvloeistofpeil te laag is. Als er een storing is in het remsysteem. Dit controlelampje kan ook samen branden met het ABS-control ...

  Parkeren

  Bij parkeren moet altijd de handrem stevig worden aangetrokken. Let op het volgende wanneer u de wagen parkeert: Wagen met het rempedaal in stilstand houden. Handrem aantrekken. Schakel de ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Automatisch vergrendelen door onbedoeld openen
  Dit systeem van diefstalbeveiliging vermijdt dat de wagen uit vergetelheid open blijft. Bij het ontgrendelen en als na verloop van 30 seconden geen enkel portier noch de achterklep opengaat, wor ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Rembekrachtiging
  Uw auto is voorzien van bekrachtigde remmen die bij normaal gebruik automatisch afgesteld worden. Als de motor tijdens het rijden niet loopt, of uitgeschakeld is, dan zal de vermogensassistenti ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024