Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Handrem

Afb. 180 Handrem tussen de voorstoelen.
Afb. 180 Handrem tussen de voorstoelen.

Een stevig aangetrokken handrem voorkomt het ongewild wegrollen van de wagen. Handrem altijd goed aantrekken als u de wagen verlaat of parkeert.

Handrem aantrekken

  • Handremhendel stevig omhoog trekken afb. 180.

Handrem losmaken

  • De hendel iets omhoogtrekken, ontgrendelknop in pijlrichting drukken afb. 180 en de hendel geheel omlaagdrukken.

De handrem moet altijd stevig worden aangetrokken, zodat niet per ongeluk met een licht aangetrokken handrem kan worden gereden.

Bij aangetrokken handrem en ingeschakeld contact brandt het controlelampje . Bij losgemaakte handrem gaat het lampje uit.

ATTENTIE
  • Nooit de handrem gebruiken om een rijdende wagen af te remmen. De remweg is veel langer omdat alleen de achterwielen worden afgeremd. Gevaar voor ongevallen!
  • Een slechts gedeeltelijk losgezette handrem kan tot oververhitting van de achterremmen leiden en zo de werking van de remmen negatief beïnvloeden - gevaar voor ongelukken! Bovendien leidt dit tot voortijdige slijtage van de remblokken van de achterremmen.

 

VOORZICHTIG Voordat u de wagen verlaat, altijd eerst de handrem stevig aantrekken. Ook de 1e versnelling inschakelen. In wagens met automatische versnellingsbak zet u de schakelhendel in stand P.

    Controlelampje

    Situaties waarin het controlelampje gaat branden * Als het remvloeistofpeil te laag is. Als er een storing is in het remsysteem. Dit controlelampje kan ook samen branden met het ABS-control ...

    Parkeren

    Bij parkeren moet altijd de handrem stevig worden aangetrokken. Let op het volgende wanneer u de wagen parkeert: Wagen met het rempedaal in stilstand houden. Handrem aantrekken. Schakel de ...

    Zie ook:

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Recirculatie van de interieurlucht
    De toevoer van buitenlucht voorkomt het beslaan van de voorruit en zijruiten. De recirculatiestand dient om de luchttoevoer af te sluiten bij stank en stofoverlast. U kunt deze stand bovendien t ...

    Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Motorkap
    Afb. 9 Ontgrendelingshendel in de voetenruimte van de bestuurder. Afb. 10 Hendel onder de motorkap. Alvorens de motorkap te openen, controleert u of de ruitenwissers op de voorruit rusten. ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024