Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Motor afzetten/starten

Wagens met versnellingsbak

 • Voordat u de wagen tot stilstand brengt of wanneer de wagen stilstaat, zet u de versnelling in de vrijstand en laat u het koppelingspedaal los. De motor gaat uit. Op het display in het instrumentenpaneel verschijnt het controlelampje . De motor kan uitschakelen voordat de wagen tot stilstand komt tijdens de vertragingsfase (bij 7 km/u).
 • Zodra u het koppelingspedaal weer intrapt, start de motor weer. Het controlelampje gaat uit.

Wagens met automatische versnellingsbak

 • Rem de wagen af totdat deze stilstaat en houd de voet op het rempedaal. De motor gaat uit. In het display verschijnt het controlelampje . De motor kan uitschakelen voordat de wagen tot stilstand komt tijdens de vertragingsfase (bij 7 km/u of 2 km/u afhankelijk van het type versnellingsbak van de wagen).
 • Zodra u het rempedaal weer intrapt, start de motor weer. Het controlelampje gaat uit.

Aanvullende informatie over de automatische transmissie De motor stopt als de keuzehendel in de standen P, D, N en S staat, alsmede in de handbediende stand. Als de keuzehendel in de stand P staat, blijft de motor ook uit als u uw voet van het rempedaal neemt. Om de motor opnieuw te starten, moet u het gaspedaal intrappen of naar een andere rijstand schakelen en de rem loslaten.

Als u de keuzehendel in de stand R zet tijdens stilstand, start de motor weer.

Wissel van D naar P om te voorkomen dat de motor per ongeluk start als u bij schakelen R passeert.

Bijkomende informatie over wagens met Adaptive Cruise Control (ACC) In wagens met ACC start de motor in bepaalde omstandigheden opnieuw indien de radarsensor detecteert dat de voorligger weer begint te rijden.

Let op
 • In wagens met automatische versnellingsbak kunt u zelf bepalen of de motor moet worden afgezet of niet door minder of meer kracht op het rempedaal uit te oefenen. Als u het rempedaal slechts voorzichtig intrapt, bijv. in een file waarin regelmatig wordt opgetrokken en afgeremd, dan wordt de motor niet afgezet bij stilstand van de wagen. Zodra u het rempedaal flink intrapt, stopt de motor.
 • Bij wagens met schakelbak moet u tijdens stilstand het rempedaal ingetrapt houden om te voorkomen dat de wagen wegrolt.
 • Als bij wagens met schakelbak de motor "afslaat", kan die direct opnieuw worden gestart door het koppelingspedaal in te trappen.

  Beschrijving en werking

  Het start-stopsysteem kan u helpen brandstof te besparen en de CO2-emissie te beperken. In de start/stop-stand wordt de motor automatisch afgezet zodra de wagen stil komt te staan of uitrolt, bi ...

  Het volgende is van toepassing

  Het systeem kan de start/stop-stand om diverse redenen onderbreken. De motor stopt niet Na stilstand controleert het systeem of aan bepaalde voorwaarden is voldaan. De motor stopt niet in onder ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Veiligheidsaanwijzingen en gebruiksinstructies
  ATTENTIE De achteruitrijhulp kan niet heel nauwkeurig de afstand tot obstakels meten (personen, voertuigen enz.) noch kan hiermee meer bereikt worden dan zonder de hulp. Daarom bestaat ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Klembeveiliging
  (indien van toepassing) Als het ruit een voorwerp of lichaamsdeel tussen de ruiten en het portier detecteert, zal het ruiten ongeveer 30 cm zakken, zodat het voorwerp kan worden verwijderd. ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024