Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Motorregeling EPC

Het controlelampje dient ter controle van de motorregeling bij benzinemotoren.

Het controlelampje (Electronic Power Control) gaat ter controle branden als u het contact inschakelt. Het lampje moet na het aanslaan van de motor uitgaan.

Treedt tijdens het rijden een storing op in de elektronische motorregeling, dan gaat het controlelampje branden. Zo snel mogelijk een gespecialiseerde werkplaats opzoeken en de motor laten controleren.

Uitlaatgascontrolesysteem

Controlelampje knippert: Door een slecht draaiende motor kan de katalysator worden beschadigd. Snelheid minderen en voorzichtig naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde werkplaats rijden en de motor laten controleren.

Het controlelampje gaat branden: Als zich tijdens het rijden een storing voordoet die de kwaliteit van de uitlaatgassen doet afnemen (bijv. lambdasonde defect).

Snelheid minderen en voorzichtig naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde werkplaats rijden en de motor laten controleren.

Voorgloeisysteem/motorstoring

Dit controlelampje brandt tijdens het voorverwarmen van de dieselmotor.

Het controlelampje gaat branden Wanneer het contact wordt ingeschakeld en het controlelampje brandt, wordt er voorgegloeid.

Wanneer het controlelampje uit gaat, kunt u de motor direct weer starten.

Controlelampje knippert Treedt tijdens het rijden een storing op in de motorregeling, dan wordt dit aangegeven door het knipperen van het controlelampje van het voorgloeisysteem . Zo snel mogelijk een gespecialiseerde werkplaats opzoeken en de motor laten controleren.

  Roetfilter

  Geldt voor wagens met dieselmotor Het roetfilter voor dieselmotoren filtert vrijwel alle roetdeeltjes uit de uitlaatgassen. Tijdens normaal rijden wordt het filter vanzelf gereinigd. Het roetfil ...

  Aanwijzingen voor het rijden

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Menu's
  Volgens uitvoering. " Multimedia ": Parameters media, Radio-instellingen. " Telefoon": Bellen, Beheer index, Instelling telefoon, Gespr. beëindigen. " Boordc ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Airbag bestuurder en voorpassagier (indien van toepassing)
  Uw auto is uitgerust met een Aanvullend Veiligheidssysteem (SRS) en driepuntsgordels voor zowel de bestuurder als de voorpassagier. Het aanvullend veiligheidssysteem bestaat uit airbags die zic ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024