Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Motorregeling EPC

Het controlelampje dient ter controle van de motorregeling bij benzinemotoren.

Het controlelampje (Electronic Power Control) gaat ter controle branden als u het contact inschakelt. Het lampje moet na het aanslaan van de motor uitgaan.

Treedt tijdens het rijden een storing op in de elektronische motorregeling, dan gaat het controlelampje branden. Zo snel mogelijk een gespecialiseerde werkplaats opzoeken en de motor laten controleren.

Uitlaatgascontrolesysteem

Controlelampje knippert: Door een slecht draaiende motor kan de katalysator worden beschadigd. Snelheid minderen en voorzichtig naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde werkplaats rijden en de motor laten controleren.

Het controlelampje gaat branden: Als zich tijdens het rijden een storing voordoet die de kwaliteit van de uitlaatgassen doet afnemen (bijv. lambdasonde defect).

Snelheid minderen en voorzichtig naar de dichtstbijzijnde gespecialiseerde werkplaats rijden en de motor laten controleren.

Voorgloeisysteem/motorstoring

Dit controlelampje brandt tijdens het voorverwarmen van de dieselmotor.

Het controlelampje gaat branden Wanneer het contact wordt ingeschakeld en het controlelampje brandt, wordt er voorgegloeid.

Wanneer het controlelampje uit gaat, kunt u de motor direct weer starten.

Controlelampje knippert Treedt tijdens het rijden een storing op in de motorregeling, dan wordt dit aangegeven door het knipperen van het controlelampje van het voorgloeisysteem . Zo snel mogelijk een gespecialiseerde werkplaats opzoeken en de motor laten controleren.

    Roetfilter

    Geldt voor wagens met dieselmotor Het roetfilter voor dieselmotoren filtert vrijwel alle roetdeeltjes uit de uitlaatgassen. Tijdens normaal rijden wordt het filter vanzelf gereinigd. Het roetfil ...

    Aanwijzingen voor het rijden

    ...

    Zie ook:

    Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Wielbouten
    De constructie van velgen en wielbouten is op elkaar afgestemd. Bij elke aanpassing aan andere velgen de erbij behorende wielbouten met de juiste lengte en vorm gebruiken. De bevestiging van de ...

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Airconditioning AAN/UIT
    De airconditioning functioneert, als de ruiten gesloten zijn, optimaal in elk seizoen. Dit systeem maakt het mogelijk om: in de zomer de temperatuur in het interieur te verlagen, in de winte ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024