Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Onderhoudsintervallen

Afb. 51 Instrumentenpaneel
Afb. 51 Instrumentenpaneel

De service-intervalindicatie wordt weergegeven in het instrumentenpaneel afb. 51 (1) .

Bij SEAT wordt een onderscheid gemaakt tussen servicebeurten met motorolieverversing (bijv. Kleine Onderhoud service) en servicebeurten zonder motorolieverversing (bijv. inspectiebeurt).

In wagens met Service volgens de tijd of de kilometerstand zijn de service-intervallen al vooraf ingesteld.

In wagens met LongLife Service worden de intervallen afzonderlijk bepaald. Dankzij de technische vooruitgang is het onderhoudswerk aanzienlijk verminderd. Met de technologie die SEAT toepast hoeft met deze service enkel de olie ververst te worden wanneer de wagen dat nodig heeft. Om deze verversing te berekenen (max. 2 jaar), wordt rekening gehouden met de gebruiksomstandigheden van de wagen en de persoonlijke rijstijl. De aankondiging van de service verschijnt voor het eerst 20 dagen voor de berekende datum voor de overeenkomstige service. De nog resterende kilometers worden steeds op 100 km afgerond en de tijd op volledige dagen. Het actuele servicebericht kan niet geraadpleegd worden tot 500 km na de laatste service. Tot dan verschijnen enkel streepjes op de indicator.

Herinnering aan een onderhoudsbeurt Wanneer het bijna tijd is voor een service, verschijnt bij het inschakelen van het contact een Serviceherinnering.

Voertuigen zonder tekstberichten: op het display van het instrumentenpaneel wordt een steeksleutel getoond en een indicatie in km.

Het aangegeven aantal km is de maximale afstand die nog kan worden afgelegd tot de volgende service. Na enkele seconden verandert de weergavefunctie. Er verschijnt een kloksymbool en het aantal dagen tot de komende servicebeurt.

Voertuigen met tekstberichten: op het display van het instrumentenpaneel wordt Service in --- km of --- dagen weergegeven.

Datum van de onderhoudsbeurt Wanneer de datum van de service bereikt wordt, weerklinkt een akoestisch signaal bij het inschakelen van het contact en knippert de steeksleutel op het display gedurende enkele seconden.

Voertuigen met tekstberichten: op het display van het instrumentenpaneel wordt Service nu weergegeven.

Een servicemededeling raadplegen Wanneer het contact is ingeschakeld, de motor niet draait en de wagen stilstaat, kan de actuele servicemededeling geraadpleegd worden: Houd de toets 0.0/SET langer dan 5 seconden ingedrukt om de servicemededeling 2 weer te geven.

Na het overschrijden van de servicedatum, wordt een minteken weergegeven voor de indicatie van de kilometers of dagen.

Voertuigen met tekstberichten: op het display wordt het volgende getoond: Service sinds --- km of --- dagen.

Terugzetten van de service-intervalindicatie Als de service niet uitgevoerd is in de werkplaats van een officiële SEAT dealer, kan de indicatie op de volgende wijze gereset worden:

 • Zet het contact uit en houd de toets 0.0/SET 2 ingedrukt.
 • Contact opnieuw inschakelen.
 • Laat de toets 0.0/SET los en vervolgens weer 20 seconden ingedrukt.
Let op
 • De servicemelding verdwijnt na enkele seconden, bij het starten van de motor of het drukken op de toets OK/RESET op de ruitenwisserhendel resp. de toets OK op het multifunctiestuurwiel.
 • In wagens met LongLife Service waarvan de accu gedurende langere tijd losgekoppeld is geweest, kan de datum van de volgende service niet berekend worden. Daarom kunnen de service-indicaties soms verkeerde berekeningen tonen. Houd u in dat geval aan de maximaal toegestane onderhoudsintervallen brochure Onderhoudsprogramma.
 • Indien de indicatie handmatig op nul wordt gezet, wordt het volgende service-interval weergegeven zoals in wagens met vaste service- intervallen. Geadviseerd wordt daarom om de service-intervallenindicatie uitsluitend te laten resetten door een officiële SEAT-dealer.

  Snelheidswaarschuwingssysteem

  Het snelheidswaarschuwingssysteem geeft een waarschuwing als de bestuurder de opgeslagen maximumsnelheid overschrijdt met ongeveer 3 km/u (2 mpu). Er klinkt een akoestisch waarschuwingssignaal en ...

  Cruisecontrol

  Bediening van het snelheidsregelsysteem (SRS)* Afb. 52 Gerelateerde video: Dashboard Afb. 53 Links van de stuurkolom: A schakelaar en toetsen voor de bediening van het snelheidsregelsysteem; ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Functie "ventilatie bij aangezet contact"
  Als het contact is aangezet, kunt u gebruikmaken van het ventilatiesysteem en via het menu Airconditioning de luchtopbrengst en luchtverdeling in het interieur regelen. Deze functie is gedurende ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Smartphone dockingstation
  (indien van toepassing) De grootte van de smartphone die in het smartphone dockingstation geplaatst mag worden, is beperkt door de wet. Aanbevolen smartphone modellen: iPhone5/6 en GalaxyS2/ ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024