Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Parkeren en manoeuvreren met de achteruitrijhulp

Afb. 212
Afb. 212 Weergave op het display van het infotainmentsysteem: oriëntatielijnen.

Systeem in- en uitschakelen

 • De achteruitrijhulp wordt ingeschakeld als het contact aan is of de motor draait en wanneer de achteruitrijversnelling wordt gekozen (handgeschakelde versnellingsbak) of wanneer de keuzehendel voor de versnelling in de stand R wordt gezet (automatische versnellingsbak).
 • Het systeem wordt uitgeschakeld 8 seconden na het ontkoppelen van de achteruitversnelling (handgeschakelde versnellingsbak) of als de keuzehendel voor de versnelling uit de stand R wordt gezet (automatische versnellingsbak).

  Het systeem wordt ook onmiddellijk uitgeschakeld bij het uitzetten van het contact.

 • Wanneer sneller dan 15 km/u (9 mph) achteruit wordt gereden, stopt de camera met uitzenden.

In combinatie met het systeem van parkeerhulp Plus wordt het beeld van de camera onmiddellijk stopgezet wanneer uit de achteruitversnelling wordt geschakeld of de keuzehendel in stand R wordt gezet; er wordt dan optische informatie weergegeven die wordt geleverd door het systeem van parkeerhulp.

Ook in combinatie met dit systeem bestaat de mogelijkheid om het beeld van de achteruitrijhulp te verbergen:

 • Door op het display te drukken op een van de toetsen van het infotainmentsysteem.
 • OF: door te drukken op de miniatuurweergave van de wagen aan de linkerzijde van het display (het volledige scherm van het optische systeem van de parkeerhulp plus wordt dan getoond).

Om terug te keren naar het beeld van de achteruitrijhulp:

 • Schakel de achteruitrijversnelling uit of verander de stand van de keuzehendel, en schakel dan opnieuw de achteruitversnelling of zet de keuzehendel in stand R.
 • OF: druk op de functietoets RVC 1)

1) WAARSCHUWING: de functietoets RVC (Rear View Camera) zal enkel beschikbaar zijn wanneer de achteruitrijversnelling is geschakeld of de keuzehendel zich in stand R bevindt.

Betekenis van de oriëntatielijnen afb. 212

 1. Zijlijnen: verlenging van de wagen (ongeveer de breedte van de wagen inclusief de buitenspiegels) op het oppervlak van het wegdek.
 2. Einde van de zijlijnen: het in het groen aangeduide gebied eindigt ongeveer 2 m achter de wagen op het wegdek.
 3. Middelste lijn: duidt een afstand van ongeveer 1 m achter de wagen aan op het wegdek.
 4. Rode horizontale lijn: duidt een veilige afstand aan van ca. 40 cm tot het achterste deel van de wagen op het oppervlak van het wegdek.

Parkeermanoeuvre

 • Plaats de wagen voor een parkeerplek en schakel de achteruitversnelling in (handgeschakelde versnellingsbak) of zet de keuzehendel voor de versnelling in de stand R (automatische versnellingsbak).
 • Rij langzaam achteruit en draai het stuurwiel zodanig dat de oriëntatielijnen opzij naar de open parkeerplek leiden.
 • Oriënteer de wagen zodanig in de open parkeerplek dat de oriëntatielijnen opzij evenwijdig lopen met de wagen.

  Gebruiksaanwijzing

  Afb. 211 In de achterbumper: inbouwplaats van achteruitkijkcamera. Een in de achterbumper ingebouwde kamera helpt de bestuurder bij het achteruit parkeren of manoevreren afb. 211. Het beeld van ...

  Trekhaak voor aanhangwagen en aanhangwagen

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Naar een nieuwe bestemming
  Druk op Navigatie om de hoofdpagina weer te geven. Druk op de toets " MENU " om de secundaire pagina weer te geven. Selecteer " Adres invoeren ". Selecteer het " Land &q ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Armsteun voor
  Voor het comfort van de bestuurder en voorpassagier. Hoogteverstelling Zet de armsteun in de laagste stand. Beweeg de armsteun omhoog tot de gewenste stand (laag, tussenstand of hoog) ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024