Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Radarsensor

Afb. 192 Op de voorbumper: radarsensor.
Afb. 192 Op de voorbumper: radarsensor.

Op de voorbumper is een radarsensor ingebouwd om de verkeerssituatie te herkennen afb. 192 1 .

Het zicht van de radarsensor kan belemmerd worden door vuil, zoals modder of sneeuw, of door invloeden van buitenaf zoals regen of nevel. In dit geval werkt Front Assist niet. De informatietekst op het display in het instrumentenpaneel luidt: Front Assist: Sensor zonder zicht! Indien nodig de radarsensor reinigen.

Wanneer de radarsensor opnieuw correct werkt, is de Front Assist automatisch opnieuw beschikbaar. De foutmelding verdwijnt van het display van het instrumentenpaneel.

De werking van de Front Assist kan beïnvloed worden in geval van sterke weerkaatsing van het signaal van de radar. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in een gesloten parkeerruimte of wegens metalen voorwerpen (bv. rails op de rijbaan of platen gebruikt bij werkzaamheden).

De zone voor en rond de radarsensor mag niet bedekt worden met stickers, bijkomende koplampen e.d., want dat kan de werking van de Front Assist beïnvloeden.

Bij een verkeerde reparatie van de voorkant van de auto of structurele wijzigingen, bijvoorbeeld indien de ophanging wordt verlaagd, kan de werking van Front Assist worden beïnvloed. Om die reden beveelt SEAT aan om naar een SEAT-dealer te gaan.

VOORZICHTIG Indien u de indruk heeft dat de radarsensor beschadigd is, schakel dan de Front Assist uit. Op die wijze worden mogelijk gevaarlijke situaties door een verkeerde werking van het systeem vermeden. Laat hem in dat geval afstellen.
  • De sensor kan bij een schok ontregeld worden, bijvoorbeeld bij het parkeren. Dit kan de doeltreffendheid van het systeem beïnvloeden of de uitschakeling tot gevolg hebben.
  • Het repareren van de radarsensor vergt bijzondere kennis en gereedschap. Om die reden beveelt SEAT aan om naar een SEAT-dealer te gaan.
  • Een kentekenplaat of kentekenplaathouder aan de voorzijde met afmetingen die groter zijn dan de opening voor de kentekenplaat, of een slecht geplaatste kentekenplaat kan leiden tot een gebrekkige werking van de radar.
  • Verwijder sneeuw met een borstel en ijs bij voorkeur met een ontdooispray zonder oplosmiddelen.

    Inleiding tot thema

    Afb. 191 Op het display van het instrumentenpaneel: voorwaarschuwingsaanwijzingen. Het doel van het noodremhulpsysteem is om frontale botsingen tegen bepaalde voorwerpen die in het traject van d ...

    Bediening van het noodremhulpsysteem (Front Assist)

    Afb. 193 Op het display van het instrumentenpaneel: indicatie van Front Assist uitgeschakeld. Front Assist is altijd actief bij het inschakelen van het contact. Wanneer de Front Assist uitgesc ...

    Zie ook:

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Apple-speler aansluiten
    Sluit de Apple-speler met een geschikte kabel (niet bijgeleverd) aan op de USB-aansluiting. Het afspelen begint automatisch. * In sommige gevallen moet het afspelen van audiobestanden via he ...

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Gevarendriehoek
    Voordat u uit de auto stapt om de gevarendriehoek uit te vouwen en te plaatsen, moet u de alarmknipperlichten inschakelen en uw reflecterende veiligheidsvest aantrekken. Raadpleeg voor het gebrui ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024