Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Schoonmaken textiel en stoffen bekleding

Textiel en textiele bekledingen (stoelen, portierpanelen enz.) moeten regelmatig met een stofzuiger worden schoon gezogen. Hierdoor worden vuildeeltjes van het oppervlak verwijderd die anders bij het gebruik in de stof gewreven kunnen worden. Stoomreinigers mogen niet worden gebruikt, omdat door de stoom de verontreiniging dieper in het textiel dringt en wordt vastgezet.

Normaal schoonmaken In het algemeen raden wij aan voor het schoonmaken een zachte spons of een universele niet-pluizende microvezeldoek te gebruiken.

Alleen vloerbedekking en vloermatten mogen met borstels worden gereinigd aangezien andere textiele oppervlakken door de borstel kunnen worden beschadigd.

Bij oppervlakkige algemene verontreinigingen kan met een universeel schuimschoonmaakmiddel worden schoongemaakt. Het schuim wordt met een zachte spons op het oppervlak van textiel verdeeld en licht ingewreven.

Het doornat maken van het textiel moet echter worden voorkomen. Aansluitend wordt het schuim met absorberende, droge doeken (bijv. microvezeldoeken) afgedept en nadat het schuim volledig is gedroogd, weggezogen.

Vlekken verwijderen Vlekken van dranken (koffie, vruchtensap enz.) kunnen met een fijnwasmiddel-oplossing worden behandeld. Deze oplossing wordt aangebracht met een spons. Bij hardnekkige vlekken kan een waspasta direct op de plaats van de vlek worden aangebracht en ingewreven. Daarna is een nabehandeling met schoon water noodzakelijk om de wasmiddelresten te verwijderen. Daartoe wordt water met een vochtige doek of een spons aangebracht en met absorberende droge doeken afgedept.

Vlekken van chocolade of make-up worden met een waspasta (bijv. ossengalzeep) ingewreven.

Daarna wordt de zeep met water (vochtige spons) verwijderd.

Voor de behandeling van vet, olie, lippenstift of balpeninkt kan spiritus worden gebruikt.

Opgeloste vet- of kleurstofdeeltjes moeten met absorberend materiaal worden afgedept.

Eventueel kan een nabehandeling met een waspasta en water noodzakelijk zijn.

Bij sterke vervuiling van de bekleding adviseren wij u een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om de bekleding en delen van textiel te laten reinigen met shampoo en besproeiing.

Let op

Open klittenbandsluitingen aan uw kleding kunnen de stoelbekleding beschadigen. Zorg ervoor dat ze gesloten zijn.

    Kunststof delen en het dashboard schoonmaken

    Een schone, niet-pluizende doek met water bevochtigen en de kunststof delen en het dashboard schoonmaken. Wanneer dat niet voldoende is, gebruikt u een speciaal oplossingsvrij kunststofrein ...

    Leer schoonmaken

    Normaal schoonmaken Verontreinigd leer met een licht vochtige katoenen of wollen doek schoonmaken. Hardnekkige vlekken verwijderen Sterk vervuilde plekken schoonmaken met een doek en ee ...

    Zie ook:

    Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). De werking van een autoradio
    AM en FM radiosignalen worden door het radiostation uitgezonden. Deze signalen worden ontvangen door de radioantenne op het spatscherm van uw wagen. Dit signaal wordt dan verwerkt door de r ...

    Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Connectiviteit
    Druk op Connect-App om de hoofdpagina weer te geven. of Druk op "Connectiviteit" om naar de functie CarPlay, MirrorLinkTM of Android Auto te gaan. Connect-App Druk op Connect-App om ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024