Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Trekhaak naderhand inbouwen

Afb. 226 Bevestigingspunten voor de trekhaak.
Afb. 226 Bevestigingspunten voor de trekhaak.

Het naderhand inbouwen van een trekhaak moet volgens de voorschriften van de trekhaakfabrikant gebeuren.

De bevestigingspunten A voor de trekhaak zitten aan de onderkant van de wagen.

De afstand tussen het midden van de afneembare kogelkop en de grond mag nooit kleiner zijn dan de aangegeven maat, zelfs met volbeladen wagen, met inbegrip van de maximale kogeldruk.

Maten voor de bevestiging van de trekhaak:

Maten voor de bevestiging van de trekhaak:

Maten voor de bevestiging van de trekhaak:

Inbouwen van een trekhaak

 • Het rijden met trekhaak betekent een extra inspanning voor de wagen. Laat daarom door een Technische Dienst controleren of het koelsysteem moet worden aangepast, voordat u een trekhaak laat inbouwen.
 • Wettelijke bepalingen (bv. het inbouwen van een extra controlelampje) in uw land opvolgen.
 • Er moeten onderdelen van de wagen, zoals bijvoorbeeld de achterbumper, worden uiten ingebouwd. Bovendien moeten de bevestigingsbouten van de trekhaak met een momentsleutel worden aangetrokken en moet er een stopcontact op de elektrische installatie van de wagen worden aangesloten. Hiervoor zijn speciale vakkennis en gereedschappen nodig.
 • De gegevens in de afbeelding markeren de afmetingen en bevestigingspunten, die bij het naderhand inbouwen van een trekhaak in elk geval moeten worden aangehouden.
ATTENTIE Het naderhand inbouwen van een trekhaak bij een gespecialiseerde werkplaats laten uitvoeren.
 • Als de trekhaak niet goed gemonteerd wordt, bestaat er gevaar voor ongevallen.
 • Let voor uw eigen veiligheid op de gegevens in de erbij geleverde montagebeschrijving van de fabrikant van de trekhaak.

 

VOORZICHTIG
 • Wanneer het stopcontact verkeerd wordt aangesloten, kan schade aan de elektrische installatie van de wagen ontstaan.

 

Let op
 • SEAT adviseert om het naderhand inbouwen van een trekhaak bij een gespecialiseerde werkplaats te laten uitvoeren. Raadpleeg uw SEAT-dealer indien bijkomende wijzigingen aan uw wagen vereist zouden zijn.
 • In sommige sportuitvoeringen wordt, wegens het specifieke design van de uitlaat, de montage van een conventionele oplossing van de trekhaak niet aanbevolen. Raadpleeg uw Technische Dienst.

  Aanwijzingen voor het rijden

  Bij het rijden met aanhangwagen moet u bijzonder voorzichtig zijn. Gewichtsverdeling Bij een lege wagen en een beladen aanhangwagen is de gewichtsverdeling heel ongunstig. Als u toch een rit mo ...

  Aanwijzingen

  ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Gloeilampen
  WAARSCHUWINGVervangen van gloeilampen Zet, voordat u lampen gaat vervangen, de parkeerrem stevig vast en controleer of het contact in stand LOCK staat om te voorkomen dat de auto plotseli ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Temperatuur
  De bestuurder en voorpassagier kunnen de temperatuur afzonderlijk naar wens instellen. De op het display weergegeven waarde heeft betrekking op een bepaald comfortniveau en niet op de werkelijke ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024