Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Vervangen van lampjes

Algemene aanwijzingen

Voor het vervangen van lampjes is enige technische vaardigheid vereist.

Als u zelf lampen wilt vervangen in het motorcompartiment, houd er dan rekening mee dat dit een gevaarlijke zone is.

Een lampje mag alleen worden vervangen door een lampje van gelijke uitvoering. De aanduiding van het wattage staat op de lampvoet.

Afhankelijk van het uitrustingsniveau zijn er verschillende koplampsystemen en achterlichten:

 • Halogeenkoplamp
 • Full-led koplamp*
 • Hoofd-halogeenkoplamp met led-dagrijverlichting*
 • Achterlicht met lampen
 • Achterlicht met led*

Full-led koplampen* Full-led koplampen verrichten alle verlichtingsfuncties (daglicht, parkeerlicht, knipperlicht, dimlicht en routelicht) met lichtgevende diodes (led's) als lichtbron.

De full-led koplampen zijn ontworpen om de gehele levenscyclus van de wagen mee te kunnen en de lichtbronnen kunnen niet worden vervangen. Bij schade aan een koplamp moet u naar de werkplaats van een officiële dealer gaan voor vervanging.

ATTENTIE
 • Als de motor op bedrijfstemperatuur is, moet bij werkzaamheden in de motorruimte bijzonder zorgvuldig te werk worden gegaan - gevaar voor verbranding!
 • Lampen staan onder druk en kunnen exploderen als ze worden vervangen - gevaar voor verwondingen!
 • Let er bij het vervangen van de lampen op, dat u zich niet verwondt aan scherpe delen in het koplamphuis.

 

VOORZICHTIG
 • Voor het werken aan het elektrisch systeem moet de sleutel uit het contact gehaald worden.

  Gevaar voor kortsluiting!

 • Vóór het vervangen van het gloeilampje de verlichting resp. parkeerlichten uitschakelen.

 

Milieu-aanwijzing

Met betrekking tot de opslag en afvoer van defecte lampjes kunt u informatie verkrijgen bij de gespecialiseerde winkels.

 

Let op
 • Afhankelijk van de weersomstandigheden (koude, vocht) kunnen de koplampen, de mistlampen, achterlichten en knipperlichten tijdelijk beslaan. Dit heeft geen invloed op de levensduur van het verlichtingssysteem. Bij het inschakelen van de lichten, ontwasemt de zone waar de lichtbundel uitstraalt snel. Het is echter mogelijk dat de randen binnenin aangeslagen blijven.
 • Controleer regelmatig of de verlichting van uw wagen goed werkt, met name de verlichting aan de buitenzijde van de wagen. Dat is niet alleen in het belang van uw eigen veiligheid, maar ook in het belang van de veiligheid van andere verkeersdeelnemers.
 • Zorg ervoor dat u een nieuw lampje hebt, voordat u het kapotte lampje gaat uitbouwen.
 • Lampenglas niet met de blote hand aanraken.

  Gebruik een stoffen doek of papier. Pak het glas van het gloeilampje niet met blote handen vast. Gebruik een schone stoffen doek of schoon papier. De vetsporen die de vingers achterlaten zouden anders door de warmte van het brandende gloeilampje verdampen en op het spiegeloppervlak neerslaan met als gevolg dat de reflector dof wordt.

 • Afhankelijk van de uitrusting van de wagen kan de binnen- en/of buitenverlichting geheel of gedeeltelijk uit leds bestaan. Led's hebben een levensduur die veel hoger is dan die van de wagen. Bij een defect aan een ledverlichting moet u naar de werkplaats van een officiële dealer gaan voor vervanging.

  Zekeringenoverzicht, dashboard links

  Vervang de zekeringen alleen door zekeringen voor dezelfde stroomsterkte (zelfde kleur en opschrift) en grootte. Zekeringenoverzicht in de motorruimte Vervang de zekeringen alleen ...

  Halogeenkoplamp

  ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Media
  VRAAG ANTWOORD OPLOSSING Het afspelen van de muziek op mijn USB-stick begint pas na lang wachten (ongeveer 2 tot 3 minuten). Door bepaalde bestanden die standaard op een ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Automatische ruitenwissers vóór
  De ruitenwissers worden automatisch ingeschakeld als de sensor achter de binnenspiegel regen detecteert. De snelheid van de ruitenwissers wordt aangepast aan de hoeveelheid neerslag. Inschakelen ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024