Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Wagen omhoogbrengen op de hefbrug

Afb. 85 Steunpunten voor de krik.
Afb. 85 Steunpunten voor de krik.

Afb. 86 Plaatsen van de krik.
Afb. 86 Plaatsen van de krik.

  • Plaats de krik* (wagengereedschap) op een stevige ondergrond. Gebruik indien nodig een stabiele plaat met een groot oppervlak.

    Bij een gladde ondergrond, zoals bijv. een tegelvloer, een stroeve drager (bijv. een rubber mat) gebruiken.

  • Zoek het bevestigingspunt op de langsligger (verzonken gedeelte) dat zich het dichtste bij het te vervangen wiel bevindt afb.85.
  • Draai aan de krik* die u onder het bevestigingspunt op de langsligger hebt geplaatst, om deze hoog te verplaatsen tot de flens 1 afb. 86 zich onder de betreffende uitsparing bevindt.
  • Lijn de krik* zodanig uit dat de flens 1 "ingrijpt" in de uitsparing voor de langsligger en dat de beweegbare grondplaat 2 plat op de grond ligt. De grondplaat 2 moet zich verticaal t.o.v. het steunpunt 1 bevinden.
  • Draai de krik* verder omhoog tot het wiel iets van de grond komt.
ATTENTIE
  • Let erop dat de krik* stabiel blijft staan. Als het oppervlak glad of zacht is, kan de krik* verschuiven of verzinken - gevaar op verwondingen!
  • Breng de wagen uitsluitend omhoog met de krik* die af fabriek is meegeleverd. Anders kan de wagen wegschuiven - gevaar op verwondingen!
  • Plaats de krik* uitsluitend onder de daartoe bestemde bevestigingspunten op de langsligger en lijn de krik uit. Als dit niet gebeurt, dan kan de krik* wegschuiven omdat ze niet voldoende grip op de wagen heeft. gevaar op verwondingen!
  • Door temperatuurschommelingen of wijzigingen in de belasting kan de hoogte van de geparkeerde wagen veranderen.

 

VOORZICHTIG

De wagen mag niet omhoog worden gebracht onder een dwarsbalk. Plaats de krik* uitsluitend onder de daartoe bestemde plaatsen op de langsligger. Anders kan de wagen beschadigd worden.

    Wielbouten

    Afb. 83 Wiel verwisselen: de wielbouten losdraaien. Afb. 84 Wiel verwisselen: ventiel van de band 1 en montageplaats van de antidiefstalbout 2 of 3 . Gebruik om de wielbouten los te draaien ...

    Het wiel demonteren en monteren

    Nadat u de bouten hebt losgedraaid en de wagen met de krik hebt opgekrikt, verwisselt u het wiel. Wiel verwijderen De wielbouten losdraaien met de wielsleutel en de bouten aan de kant leggen ...

    Zie ook:

    Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Binnenverlichting en leeslampjes
    Bagageruimteverlichting Het licht gaat aan wanneer de achterklep open is, zelfs met uitgeschakelde lichten en uitgeschakeld contact. Zorg daarom dat de achterklep altijd correct gesloten is. In ...

    Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Dakdragersysteem beladen
    De lading kan enkel veilig bevestigd worden indien de dwarsdragers en het dakdragersysteem correct ingebouwd zijn. Maximaal toegestane dakbelasting De toelaatbare dakbelasting voor uw wagen bedra ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024