Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Wagen omhoogbrengen op de hefbrug

Afb. 85 Steunpunten voor de krik.
Afb. 85 Steunpunten voor de krik.

Afb. 86 Plaatsen van de krik.
Afb. 86 Plaatsen van de krik.

 • Plaats de krik* (wagengereedschap) op een stevige ondergrond. Gebruik indien nodig een stabiele plaat met een groot oppervlak.

  Bij een gladde ondergrond, zoals bijv. een tegelvloer, een stroeve drager (bijv. een rubber mat) gebruiken.

 • Zoek het bevestigingspunt op de langsligger (verzonken gedeelte) dat zich het dichtste bij het te vervangen wiel bevindt afb.85.
 • Draai aan de krik* die u onder het bevestigingspunt op de langsligger hebt geplaatst, om deze hoog te verplaatsen tot de flens 1 afb. 86 zich onder de betreffende uitsparing bevindt.
 • Lijn de krik* zodanig uit dat de flens 1 "ingrijpt" in de uitsparing voor de langsligger en dat de beweegbare grondplaat 2 plat op de grond ligt. De grondplaat 2 moet zich verticaal t.o.v. het steunpunt 1 bevinden.
 • Draai de krik* verder omhoog tot het wiel iets van de grond komt.
ATTENTIE
 • Let erop dat de krik* stabiel blijft staan. Als het oppervlak glad of zacht is, kan de krik* verschuiven of verzinken - gevaar op verwondingen!
 • Breng de wagen uitsluitend omhoog met de krik* die af fabriek is meegeleverd. Anders kan de wagen wegschuiven - gevaar op verwondingen!
 • Plaats de krik* uitsluitend onder de daartoe bestemde bevestigingspunten op de langsligger en lijn de krik uit. Als dit niet gebeurt, dan kan de krik* wegschuiven omdat ze niet voldoende grip op de wagen heeft. gevaar op verwondingen!
 • Door temperatuurschommelingen of wijzigingen in de belasting kan de hoogte van de geparkeerde wagen veranderen.

 

VOORZICHTIG

De wagen mag niet omhoog worden gebracht onder een dwarsbalk. Plaats de krik* uitsluitend onder de daartoe bestemde plaatsen op de langsligger. Anders kan de wagen beschadigd worden.

  Wielbouten

  Afb. 83 Wiel verwisselen: de wielbouten losdraaien. Afb. 84 Wiel verwisselen: ventiel van de band 1 en montageplaats van de antidiefstalbout 2 of 3 . Gebruik om de wielbouten los te draaien ...

  Het wiel demonteren en monteren

  Nadat u de bouten hebt losgedraaid en de wagen met de krik hebt opgekrikt, verwisselt u het wiel. Wiel verwijderen De wielbouten losdraaien met de wielsleutel en de bouten aan de kant leggen ...

  Zie ook:

  Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Rijden onder moeilijke omstandigheden
  Neem de volgende raadgevingen in acht als ten gevolge van zware regenval, sneeuw, ijzel, modder of zand het rijden bemoeilijkt wordt: Rijd voorzichtig en bewaar extra afstand tot het overige verk ...

  Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Parkeren op een helling
  Als u een aanhanger achter de auto hebt gekoppeld is het niet verstandig om uw auto op een helling te parkeren. Is het niet anders mogelijk dan de auto op een helling te parkeren, doe dit dan a ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024