Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Wagen omhoogbrengen op de hefbrug

Afb. 85 Steunpunten voor de krik.
Afb. 85 Steunpunten voor de krik.

Afb. 86 Plaatsen van de krik.
Afb. 86 Plaatsen van de krik.

 • Plaats de krik* (wagengereedschap) op een stevige ondergrond. Gebruik indien nodig een stabiele plaat met een groot oppervlak.

  Bij een gladde ondergrond, zoals bijv. een tegelvloer, een stroeve drager (bijv. een rubber mat) gebruiken.

 • Zoek het bevestigingspunt op de langsligger (verzonken gedeelte) dat zich het dichtste bij het te vervangen wiel bevindt afb.85.
 • Draai aan de krik* die u onder het bevestigingspunt op de langsligger hebt geplaatst, om deze hoog te verplaatsen tot de flens 1 afb. 86 zich onder de betreffende uitsparing bevindt.
 • Lijn de krik* zodanig uit dat de flens 1 "ingrijpt" in de uitsparing voor de langsligger en dat de beweegbare grondplaat 2 plat op de grond ligt. De grondplaat 2 moet zich verticaal t.o.v. het steunpunt 1 bevinden.
 • Draai de krik* verder omhoog tot het wiel iets van de grond komt.
ATTENTIE
 • Let erop dat de krik* stabiel blijft staan. Als het oppervlak glad of zacht is, kan de krik* verschuiven of verzinken - gevaar op verwondingen!
 • Breng de wagen uitsluitend omhoog met de krik* die af fabriek is meegeleverd. Anders kan de wagen wegschuiven - gevaar op verwondingen!
 • Plaats de krik* uitsluitend onder de daartoe bestemde bevestigingspunten op de langsligger en lijn de krik uit. Als dit niet gebeurt, dan kan de krik* wegschuiven omdat ze niet voldoende grip op de wagen heeft. gevaar op verwondingen!
 • Door temperatuurschommelingen of wijzigingen in de belasting kan de hoogte van de geparkeerde wagen veranderen.

 

VOORZICHTIG

De wagen mag niet omhoog worden gebracht onder een dwarsbalk. Plaats de krik* uitsluitend onder de daartoe bestemde plaatsen op de langsligger. Anders kan de wagen beschadigd worden.

  Wielbouten

  Afb. 83 Wiel verwisselen: de wielbouten losdraaien. Afb. 84 Wiel verwisselen: ventiel van de band 1 en montageplaats van de antidiefstalbout 2 of 3 . Gebruik om de wielbouten los te draaien ...

  Het wiel demonteren en monteren

  Nadat u de bouten hebt losgedraaid en de wagen met de krik hebt opgekrikt, verwisselt u het wiel. Wiel verwijderen De wielbouten losdraaien met de wielsleutel en de bouten aan de kant leggen ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Fileparkeren - inparkeren
  Verminder als u een lege parkeerplek ziet uw snelheid tot maximaal 20 km/h. Zet uw auto stil vóór de lege parkeerplek. Om het Park Assist-systeem in te schakelen: ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Tekstberichten weergeven
  Met de functie "Radiotekst" worden door de radiozender meegestuurde tekstberichten weergegeven die betrekking hebben op het radiostation of de muziek waarnaar geluisterd wordt. Druk op ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024