Seat Ibiza (Type 6F) - Instructieboekje (2017-2024): Werking

Afb. 187
Afb. 187 Display in het instrumentenpaneel: statusaanduidingen van GRA.

De cruise control (GRA) zorgt ervoor dat tijdens het vooruit rijden met snelheden vanaf ongeveer 20 km/u (15 mijl per uur) de geprogrammeerde snelheid constant wordt aangehouden.

De GRA vermindert de snelheid van de wagen enkel door niet meer te accelereren, niet door actieve tussenkomst van de remmen.

Controlelampje

Gaat branden

Het snelheidsregelsysteem (SRS) is ingeschakeld en actief.

OF: de automatische afstandsregeling (ACC) is ingeschakeld en actief.

OF: De snelheidsbegrenzer is ingeschakeld en actief.

Wanneer het contact wordt ingeschakeld, gaan sommige controle- en waarschuwingslampjes enkele seconden aan terwijl ze een werkingscontrole uitvoeren. Na enkele seconden gaan de lampjes uit.

Weergave op het display van de GRA

Status afb. 187:

 1. GRA tijdelijk uitgeschakeld. De geprogrammeerde snelheid wordt in kleine of donkere cijfers weergegeven.
 2. Systeemfout. Raadpleeg een gespecialiseerde werkplaats.
 3. GRA ingeschakeld. Het snelheidsgeheugen is leeg.
 4. De GRA is actief. De geprogrammeerde snelheid wordt in grote cijfers weergegeven.
ATTENTIE Als u met een constante snelheid niet op een veilige afstand van andere weggebruikers kunt rijden, kan het gebruik van het snelheidsregelsysteem tot ongevallen en ernstig letsel leiden.
 • Gebruik het snelheidsregelsysteem nooit in druk verkeer, als de veiligheidsafstand onvoldoende is, op steile wegen, op bochtige of gladde wegen (sneeuw, ijs, regen of stenen), en op overstroomde wegen.
 • Gebruik het SRS ook nooit buiten de verharde wegen of op onverharde wegen.
 • Pas de snelheid aan en houd een veilige afstand aan tot uw voorliggers afhankelijk van het zicht, het klimaat, het wegdek en het verkeer.
 • Schakel het snelheidsregelsysteem altijd na gebruik uit om te voorkomen dat de snelheid onverwacht geregeld wordt.
 • Het is gevaarlijk weer terug te gaan naar de opgeslagen snelheid wanneer die snelheid te hoog is voor de omstandigheden van dat moment (wegdek, verkeer, weersgesteldheid).
 • Bij het bergafwaarts rijden kan het snelheidsregelsysteem de snelheid niet constant houden. Door het eigen gewicht van de wagen kan de snelheid toenemen. Schakel terug of rem de wagen met de voetrem af.

  Snelheidsregelsysteem (SRS)

  ...

  Bediening van het snelheidsregelsysteem

  De waarde in de tabel tussen haakjes (in mph, mijlen per uur) heeft uitsluitend betrekking op instrumentenpaneel met indicatie in mijl. Schakelen in GRA-stand De GRA vertraagt direct zodra het ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). CITROËN Connect Nav
  GPS-navigatie - Connect-App - Multimedia-autoradio - Bluetooth -telefoon Om veiligheidsredenen mag de bestuurder handelingen die zijn volledige aandacht vragen, zoals het koppelen van een Bluetoot ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Waarschuwing te lage bandenspanning
  Dit wordt aangegeven door het permanent branden van dit waarschuwingslampje, een geluidssignaal, afhankelijk van de aangebrachte uitrusting en een melding op het scherm. Verminder onmiddelli ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024