Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Bediening van het snelheidsregelsysteem

De waarde in de tabel tussen haakjes (in mph, mijlen per uur) heeft uitsluitend betrekking op instrumentenpaneel met indicatie in mijl.

Schakelen in GRA-stand De GRA vertraagt direct zodra het koppelingspedaal wordt ingetrapt en grijpt na het schakelen weer automatisch in.

Hellingen afdalen met de SRS Als het SRS de snelheid van de wagen bij het omlaag rijden van een helling niet constant kan houden, rem de wagen dan met het rempedaal af en schakel indien nodig terug.

Automatisch uitschakelen Het snelheidsregelsysteem SRS wordt automatisch uitgeschakeld of tijdelijk onderbroken:

  • Als het systeem een storing detecteert die de werking van het GRA beïnvloeden kan.
  • Als gedurende bepaalde tijd het gaspedaal ingetrapt blijft, waarbij wordt gereden op een snelheid hoger dan ingesteld.
  • Als de dynamische regelsystemen (bijv. ASR of ESC) ingrijpen.
  • Wanneer het rempedaal wordt ingetrapt.
  • Als de airbag geactiveerd wordt.
  • Wanneer de keuzehendel van de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling uit de stand D/S wordt gehaald.
ATTENTIE Schakel de snelheidsbegrenzer na gebruik altijd uit om te vermijden dat de snelheid ongewenst wordt geregeld.
  • De snelheidsbegrenzer ontheft de bestuurder niet van zijn verantwoordelijkheid om met een geschikte snelheid te rijden. Rijd nooit onnodig met een hoge snelheid.
  • Het gebruik van de snelheidsbegrenzer bij ongunstige weersomstandigheden is gevaarlijk en kan ernstige ongevallen veroorzaken, bijv. door aquaplaning, sneeuw, ijs, bladresten enz. Gebruik de snelheidsbegrenzer alleen wanneer de toestand van het wegdek en de weersgesteldheid dit toelaten.
  • Wanneer u bergaf rijdt, kan de snelheidsbegrenzer de snelheid van de auto niet beperken.

    Door het eigen gewicht van de auto wordt de snelheid mogelijk hoger. Schakel in dat geval terug of rem de wagen met de voetrem af.

    Werking

    Afb. 187 Display in het instrumentenpaneel: statusaanduidingen van GRA. De cruise control (GRA) zorgt ervoor dat tijdens het vooruit rijden met snelheden vanaf ongeveer 20 km/u (15 mijl per uur) ...

    Snelheidsbegrenzer

    ...

    Zie ook:

    Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Airbag activeren
    De airbag wordt in een fractie van een seconde en met hoge snelheid opgeblazen om bij een ongeval extra bescherming te kunnen bieden. Als de airbags worden ontvouwen, kan fijn stof ontstaan. Dit is ...

    Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Bandenafdichtset TMS (Tyre Mobility System)
    Dankzij de bandenafdichtset* (Tyre Mobility System) kan een beschadiging of een lek veroorzaakt door scherpe voorwerpen met een maximale doorsnede van ca. 4 mm deugdelijk worden gerepareerd. Haal ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024