Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020): Onderhoud van verchroomde onderdelen

 • Gebruik een teerverwijderaar en geen schraper of ander scherp voorwerp voor het verwijderen van teer of insecten.
 • Breng ter bescherming een waslaag aan op verchroomde onderdelen of bescherm ze met een speciaal conserveringsmiddel.
 • Bescherm de verchroomde onderdelen onder winterse omstandigheden of bij gebruik van de auto in kustgebieden met een dikkere laag was of conserveringsmiddel. U kunt eventueel vaseline of een ander beschermingsmiddel gebruiken.

Onderhoud van de onderzijde

Zand en pekel kunnen zich ophopen aan de onderzijde van de carrosserie.

Als deze middelen niet verwijderd worden, kan versnelde roestvorming optreden aan onderdelen aan de onderzijde van de carrosserie zoals brandstofleidingen, subframes, bodemplaat en uitlaatsysteem, ook al zijn deze onderdelen tegen corrosie beschermd.

Spoel daarom de onderzijde van de carrosserie en de wielkuipen eenmaal per maand, na het rijden op stoffige of modderige wegen en aan het eind van de winter grondig schoon met lauw of koud water.

Besteed hieraan de nodige zorg; de opeenhopingen zijn niet altijd even gemakkelijk te zien. Als u het vuil alleen maar nat maakt zonder het te verwijderen, is het effect averechts.

Houd ook de afvoeropeningen in portieren en dorpels te allen tijde open. Water dat in portieren en dorpels blijft staan, veroorzaakt roestvorming van binnenuit.

WAARSCHUWING

Test na het wassen de remmen van uw auto bij lage snelheid om te controleren of de remwerking door binnengedrongen water beïnvloed is. Droog de remmen door het rempedaal bij lage snelheid licht in te trappen wanneer de remprestaties verminderd zijn.

Onderhoud van lichtmetalen of chromen velgen

De lichtmetalen of chromen velgen zijn voorzien van een transparante beschermende laklaag.

 • Gebruik voor het reinigen van lichtmetalen of chromen velgen geen schuur of polijstmiddelen, oplosmiddelen of een staalborstel. Deze kunnen de laklaag aantasten.
 • Gebruik uitsluitend een zachte zeep of een neutraal oplosmiddel en spoel grondig na met water. Let er ook op de velgen te reinigen nadat u over wegen met pekel gereden heeft. Voorkomen van roestvorming.
 • Vermijd het wassen van de velgen met behulp van de sneldraaiende borstels in de automatische wasserette.
 • Gebruik geen bijtende middelen.

  Deze kunnen schade en corrosie van de lichtmetalen of chromen velgen veroorzaken, die zijn voorzien van een transparante beschermende laklaag.

  Onderhoud van de lak

  Het wassen Was uw auto minimaal eenmaal per maand grondig met lauw of koud water om de lak tegen roest en veroudering te beschermen. Was, nadat u op een stoffige of modderige weg gereden heeft ...

  Bescherming tegen roest

  Bescherming van uw auto tegen roest Met behulp van de meest geavanceerde technologie in ontwerp en constructie om roestvorming tegen te gaan, produceren wij auto's van de hoogste kwaliteit. Dat ...

  Zie ook:

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Ontwasemen - Ontdooien voorzijde
  Deze opdruk op het bedieningspaneel geeft aan in welke stand de knoppen moeten staan om de voorruit en de zijruiten snel te ontwasemen of te ontdooien. Richt bij koud weer de zijventilatieroost ...

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Automatische transmissie
  De transmissie is onderhoudsvrij (olie verversen niet noodzakelijk). Remblokken De slijtage van de remblokken is sterk afhankelijk van de rijstijl, vooral bij stadsverkeer en veel korte ritten. ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024