Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Zend- en kantoorapparatuur

Ingebouwde zendapparatuur Voor het naderhand inbouwen van zendapparatuur in de wagen is in het algemeen goedkeuring vereist. SEAT staat het inbouwen van goedgekeurde zendapparatuur in de wagen toe onder de voorwaarden dat:

 • De installatie van de antenne deskundig gebeurt.
 • De antenne buiten het interieur van de wagen is aangebracht (met gebruik van afgeschermde kabels en niet-reflecterende antenne- aanpassing).
 • Het effectieve zendvermogen aan de voet van de antenne niet meer dan 10 W bedraagt.

Een officiële SEAT dealer of een erkend autobedrijf kan u meer informatie geven over de inbouwmogelijkheden en de werking van zendapparatuur met een hoger zendvermogen.

Mobiele zendapparatuur Bij het gebruik van universele mobiele telefoons en zendapparatuur kunnen storingen in de werking van de elektronica van uw wagen ontstaan. De oorzaken hiervoor kunnen zijn:

 • Wagen zonder buitenantenne.
 • Verkeerd geïnstalleerde buitenantenne.
 • Zendvermogen van meer dan 10 W.

Daarom mag een draagbare telefoon of zendapparatuur zonder of met verkeerd geïnstalleerde buitenantenne niet in het interieur van de wagen worden gebruikt.

Let er bovendien op dat alleen met een buitenantenne de optimale reikwijdte van de apparaten wordt bereikt.

Kantoorapparatuur Het naderhand inbouwen van apparaten uit de woon-/werkomgeving in de wagen is toegestaan, zo lang deze apparaten niet de directe controle van de bestuurder over de wagen beïnvloeden en voorzien zijn van een CE - code. Naderhand ingebouwde apparaten die de controle van de bestuurder over de wagen kunnen beïnvloeden, moeten daarentegen altijd een typegoedkeuring voor uw wagen bezitten en van een e-code zijn voorzien.

ATTENTIE In het interieur van de wagen gebruikte draagbare telefoons of zendapparatuur zonder of met verkeerd geïnstalleerde buitenantenne kunnen door te hoge elektromagnetische velden schadelijk voor de gezondheid zijn.

 

Let op
 • Het naderhand inbouwen van elektrische of elektronische apparaten in deze wagen heeft gevolgen voor de typegoedkeuring en kan in bepaalde omstandigheden het intrekken van het kentekenbewijs tot gevolg hebben.
 • Let op de aanwijzingen voor de bediening van de mobiele telefoons en zendapparatuur.

  Technische wijzigingen

  Bij technische wijzigingen onze voorschriften opvolgen. Wijzigingen van elektronische onderdelen en de bijbehorende software kunnen tot storingen leiden. Vanwege de koppeling van elektrische onder ...

  Verzorging en schoonmaak

  Basisrichtlijnen Regelmatig onderhoud Regelmatig, deskundig onderhoud is belangrijk voor de waardevastheid van de wagen. Dit kan één van de voorwaarden zijn voor het behoud van ga ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Motor afzetten
  De wagen tot stilstand brengen. Contactsleutel in stand afb. 177 1 draaien. Nadat de motor uitgezet en het contact uitgeschakeld is, kan de koelluchtventilator nog maximaal tien minuten b ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Koelvloeistof verversen
  We adviseren u de koelvloeistof te laten vervangen door een officiële HYUNDAI-dealer. AANWIJZING Leg een flinke doek rond de vulopening om te voorkomen dat als er gemorst wordt, koelvloeist ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024