Hyundai i20: Gordelspanner veiligheidsgordel (indien van toepassing)

Uw auto is uitgerust met een gordelspanners op de voorstoelen en/of de achterbank. Het doel van de gordelspanner is ervoor te zorgen dat de veiligheidsgordel strak tegen het lichaam van de inzittende ligt bij bepaalde frontale aanrijdingen. De gordelspanners kunnen worden geactiveerd als een frontale aanrijding ernstig genoeg is.

Wanneer plotseling wordt afgeremd of wanneer de inzittende te snel voorover probeert te buigen, wordt de gordel door de blokkeerautomaat vergrendeld. Bij bepaalde frontale aanrijdingen zal de gordelspanner echter geactiveerd worden en zal deze de gordel strakker om het lichaam van de inzittende trekken.

WAARSCHUWING
 • Draag altijd uw veiligheidsgordel en zit correct in je stoel.
 • Gebruik de veiligheidsgordel niet wanneer deze los zit of gedraaid is. U wordt niet afdoende beschermd tijdens een ongeval door een verdraaide of losse veiligheidsgordel.
 • Plaats geen voorwerpen in de buurt van de gesp. Dit kan een negatieve invloed hebben op de gesp en leiden tot het niet goed functioneren.
 • Vervang altijd de gordelspanners na activering of na een ongeval.
 • Inspecteer, onderhoud, repareer of vervang de gordelspanners NOOIT zelf. We adviseren u het systeem te laten repareren door een officiële HYUNDAI-dealer.
 • Sla niet op de veiligheidsgordel mechanismen.

 

WAARSCHUWING

Raak de onderdelen van het gordel-spannersysteem niet aan nadat ze geactiveerd zijn.

Als het gordelspannermechanisme geactiveerd wordt tijdens een aanrijding, kan de gordelspanner heet worden en brandwonden veroorzaken.

 

OPMERKING

Het gordelsysteem kan beschadigd raken door de carrosserie aan de voorzijde van de auto.

Daarom adviseren we u het systeem te laten repareren door een officiële HYUNDAI-dealer.

Veiligheidsgordels

Het gordelspannersysteem bestaat hoofdzakelijk uit de volgende onderdelen.

De plaats hiervan wordt in de bovenstaande afbeelding aangegeven:

 1. Waarschuwingslampje AIRBAG
 2. Blokkeerautomaten met gordelspanners
 3. Airbagmodule

AANWIJZING

De sensor die de SRS airbag activeert, is verbonden met de gordelspanner.

De waarschuwingslamp op het instrumentenpaneel zal gedurende ongeveer 6 seconden oplichten nadat het contact in de ON positie is gezet, waarna de lamp uit moet gaan.

Als de gordelspanner niet goed werkt, zal dit waarschuwingslampje gaan branden. Indien de SRS air-bag waarschuwingslampje niet oplicht, of blijft branden tijdens het rijden, raden we u aan om het systeem te laten inspecteren door een officiële HYUNDAI-dealer.

AANWIJZING

 • De veiligheidsgordelspanners van zowel de bestuurder als de achterste passagier worden geactiveerd in bepaalde frontale botsingen.
 • De gordelspanners worden geactiveerd, zelfs wanneer de veiligheidsgordel niet wordt gedragen op het ogenblik van een botsing.
 • Wanneer de gordelspanners geactiveerd worden, kan een luide knal hoorbaar zijn en kan er fijn stof, dat doet denken aan rook, zichtbaar worden in het passagierscompartiment. Dit zijn normale verschijnselen en het stof is niet schadelijk.
 • De fijne stof is normaal gesproken onschadelijk, maar kan bij personen met een gevoelige huid irritatie veroorzaken. Was de aan het stof blootgestelde huid zorgvuldig na een ongeval waarbij de gordelspanners zijn geactiveerd.

Veiligheidsgordel midden achter

Veiligheidsgordels

Gebruik voor het bevestigen van de middelste veiligheidsgordel achter de gordelsluiting met de aanduiding CENTER.

  Driepuntsgordel

  Vastmaken van uw gordel: Trek de gordel uit het oprolmechanisme en stop de metalen lip (1) in de gesp (2). Wanneer de gesp in de gordelsluiting vergrendelt, is een klik hoorbaar. De veilig ...

  Aanvullende voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid

  ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Inleiding
  De bestuurder heeft dankzij de SEAT Drive Profile de keuze uit vier profielen of modi, normaal, sport, eco en individueel, waarbij het gedrag van de diverse functies van de wagen wordt aangepast v ...

  Peugeot 208. Vergrendelen
  Met de sleutel Draai de sleutel in de richting van de achterzijde van de auto. Met de afstandsbediening Indrukken. Wanneer u de sleutel in de vergrendelstand gedraaid houdt of de knop van ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024