Hyundai i20: Het selecteren van een kinderzitje (CRS)

Let bij het kiezen van een CRS altijd op het volgende:

 • Verzeker u ervan dat het gecertificeerd is en dus voldoet aan de wettelijke eisen van uw land.
 • Gebruik altijd een kinderzitje dat geschikt is voor de lengte en het gewicht van het kind dat er in vervoerd moet worden. Het vereiste label of de gebruiksinstructies bevatten normaliter deze informatie.
 • Kies een CRS dat past in de zitting van het voertuig waar het gebruikt zal worden.
 • Lees en volg altijd de waarschuwingen en installatie- en gebruiksvoorschriften en alle waarschuwingen van de fabrikant van het kinderzitje.

Kinderzitjes types systeem

Er zijn drie hoofd types CRS's: gezicht naar achteren, gezicht naar voren, en booster zittingen. Ze worden ingedeeld aan de hand van de leeftijd, de hoogte en het gewicht van het kind.

Kinderzitjes (child restraint system (CRS))

Kinderbeveiligingssystemen waarin het kind met het gezicht naar achteren wordt vervoerd Een (CRS) Kinderbeveiligingssysteem met het gezicht naar achteren zorgt ervoor dat het zittingoppervlakte tegen de rug van het kind vast zit. Het harnassysteem houdt het kind vast, en tijdens een ongeval zorgt dit kinderbeveilingssysteem dat het kind blijft zitten en wordt de spanning op de kwetsbare nek en ruggenwervel verminderd.

Alle kinderen onder een bepaalde leeftijd moeten met het gezicht naar achteren geplaatst worden in het kinderbeveiligingssysteem.

Er zijn verschillende soorten CRS's voor gebruik met het gezicht naar achteren: zittingen voor babys kunnen alleen gebruikt worden voor met het gezicht naar achteren. Draagbare en 3-in-1 CRS's hebben normaliter hogere hoogte- en gewichtsbeperkingen voor de positie naar achteren, waardoor u uw kind langer met het gezicht naar achteren kunt plaatsen.

Blijf CRS's met het gezicht naar achteren gebruiken zolang het kind past binnen de hoogte- en gewichtsbeperkingen van de fabrikant van de CRS.

Dit is de beste manier om ze veilig te houden. Zodra uw kind te groot is voor een CRS met het gezicht naar achteren, kunt u uw kind in een CRS met het gezicht naar voren in een harnas plaatsen.

Kinderzitjes (child restraint system (CRS))

Kinderbeveiligingssysteem waarin het kind met het gezicht naar voren wordt vervoerd Een CRS voor het gezicht naar voren houdt het kind m.b.v harnas plaatsen.

Houd kinderen in een CRS met het gezicht naar voren in een harnas totdat ze de hoogte- en gewichtsbeperkingen van de fabrikant van de CRS hebben bereikt.

Uw kind is klaar voor een booster zitting zodra het kind te groot is voor een CRS met het gezicht naar voren.

Booster zittingen Een booster zitting is een CRS die ontworpen is om te passen in het veiligheidsgordelsysteem van het voertuig. Een booster zitting plaatst de riem zo dat deze goed past over de sterkere delen van het lichaam van uw kind. Houd uw kinderen in booster zittingen totdat ze groot genoeg zijn om goed in de veiligheidsgordel te passen.

Om een veiligheidsgordel goed te plaatsen, moet de schootriem over de bovenste dijen geplaatst zijn comfortabel, niet over de buik. De schoudergordel moet over de schouder en de borst geplaatst zijn comfortabel, en niet rond de nek of het gezicht.

Kinderen onder de 13 jaar moeten altijd goed worden beveiligd om de kans op letsel bij een ongeval, plotseling remmen of een plotselinge manoeuvre te minimaliseren.

  Kinderzitjes (Child restraint system (CRS))

  WAARSCHUWINGKinderen moeten altijd op de achterbank van het voertuig zitten, met een veiligheidsriem gordel. Kinderen van elke leeftijd zijn veiliger als ze op de achterbank vervoerd ...

  Het installeren van een Kinderbeveiligingssysteem (CRS)

  WAARSCHUWINGLees altijd voor de installatie van het Kinderbeveiligingssysteem: Volg altijd de instructies voor installatie en gebruik van de fabrikant van het Kinderbeveiligingssystee ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Vóór elke rit
  Let vóór elke rit op de volgende punten voor uw eigen veiligheid en die van uw bijrijders: Zorg ervoor dat de verlichting en de knipperlichten van uw wagen optimaal werken. Cont ...

  Seat Ibiza. Automatische wasinstallaties
  De wagenlak is zo sterk dat de wagen normaal gesproken in automatische wasinstallaties kan worden gewassen. De slijtage die de lak te lijden heeft, hangt natuurlijk af van het type installatie en ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024