Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020): Waarschuwingslampje veiligheidsgordel

Waarschuwingssysteem voor de veiligheidsgordels

Veiligheidsgordels

Voorstoelen

  1. Waarschuwingslampje veiligheids gordel bestuurdersstoel
  2. Waarschuwingslampje veiligheids gordel voorpassagier

Als herinnering voor bestuurder licht telkens als het contact in de stand ON wordt gezet het waarschuwingslampje van de veiligheidsgordels gedurende 6 seconden op, ongeacht of de gordels zijn vastgemaakt.

Wanneer de veiligheidsgordel van de bestuurder niet vastgemaakt is als het contact in de stand ON wordt gezet, zal het waarschuwingslampje gaan branden. Dit gebeurt ook als de veiligheidsgordel weer losgemaakt wordt als het contact in de stand ON staat.

Als u de veiligheidsgordel nog steeds niet draagt en de rijsnelheid hoger wordt dan 9 km/h, zal het brandende waarschuwingslampje gaan knipperen totdat de rijsnelheid weer lager wordt dan 6 km/h.

Als u door blijft rijden zonder dat u de veiligheidsgordel draagt en sneller gaat rijden dan 20 km/h, zal de waarschuwingszoemer gedurende ongeveer 100 seconden klinken en zal het desbetreffende waarschuwingslampje gaan knipperen.

AANWIJZING

  • Het waarschuwingslampje voor de gordel voor de voorpassagier bevindt zich in de middenconsole.
  • Ook als er geen passagier op de stoel zit, zal het waarschuwingslampje gedurende 6 seconden branden.
  • De waarschuwing voor de gordel van de voorpassagier kan in werking treden als bagage op de voorpassagiersstoel wordt geplaatst.
WAARSCHUWING

Het rijden in een verkeerde zitpositie heeft een nadelige invloed op de werking van de waarschuwingsfunctie voor de veiligheidsgordel van de voorpassagier.

Het is belangrijk dat de bestuurder de voorpassagier de in dit instructieboekje voorgeschreven zitpositie uitlegt.

Veiligheidsgordels

Achterstoelen

Als het contactslot in de stand ON wordt gezet (motor draait niet) en de achterste passagiers hebben hun gordel niet is vastgezet, gaat de bijbehorende lamp branden, totdat de gordel is vastgezet.

Vervolgens gaat de bijbehorende waarschuwingslamp gedurende ongeveer 35 seconden branden als een van de volgende omstandigheden optreden:

  • De motor wordt gestart als de gordel niet is vastgezet.
  • De snelheid wordt hoger dan 9km/h als de gordel niet is vastgezet.
  • De gordel achter wordt losgemaakt, terwijl langzamer dan 20 km/h wordt gereden.

Als de achtergordel wordt vastgezet, gaat de waarschuwingslamp onmiddellijk uit.

Als de achtergordel wordt losgemaakt bij een snelheid hoger dan 20 km/h, gaat de bijbehorende waarschuwingslamp knipperen en gedurende 35 seconden.

Als echter de sluiting van de Veiligeidsgordel achter binnen 9 seconden nadat de gordel is omgedaan wordt losgemaakt, vastgemaakt en weer wordt losgemaakt, wordt de bijbehorende gordel-waarschuwingslamp niet ingeschakeld.

    Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheidsgordels

    Draag altijd uw veiligheidsgordel en zorg ervoor dat alle passagiers hun veiligheidsgordels om hebben voordat u aan een reis begint. Airbags (indien van toepassing) zijn ontworpen om de veilighei ...

    Veiligheidsgordels

    ...

    Zie ook:

    Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Elektrische stuurbekrachtiging (EPS)
    Het systeem helpt u bij het besturen van de auto. Bij een niet-draaiende motor of bij een defecte stuurbekrachtiging blijft de auto bestuurbaar, maar is de benodigde stuurkracht veel groter. I ...

    Citroen C3 (SX/SY) - Instructieboekje (2016-2024). Snelheidsregelaar
    Met behulp van de snelheidsregelaar kan de bestuurder met een ingestelde constante snelheid rijden zonder gas te hoeven geven. De snelheidsregelaar moet handmatig worden ingeschakeld. De auto ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024