Peugeot 208: Zijairbags

Zijairbags

De zijairbags beschermen de bestuurder en de voorpassagier bij een ernstige zijdelingse aanrijding en verkleinen de kans op letsel.

De zijairbags zijn aangebracht in het frame van de rugleuning, aan de portierzijde.

Activering

Zijairbags

De zijairbags worden aan de desbetreffende zijde opgeblazen bij een ernstige zijdelingse aanrijding binnen (een gedeelte van) de impactzone opzij (B), loodrecht op de lengteas van de auto en vanaf de buitenzijde richting de binnenzijde van de auto.

De zijairbag wordt opgeblazen tussen de heup en de schouder van de inzittende voorin en het desbetreffende portierpaneel.

Window-airbags

Het systeem helpt de bestuurder en passagiers (uitgezonderd de middelste passagier achter) te beschermen bij een ernstige zijdelingse aanrijding, om de kans op letsel aan de zijkant van het hoofd te verkleinen.

De window-airbags zijn aangebracht in de stijlen en in de hemelbekleding.

Activering

De window-airbag wordt gelijktijdig met de zijairbag aan de desbetreffende zijde opgeblazen bij een ernstige zijdelingse aanrijding binnen (een gedeelte van) de impactzone opzij (B), waarbij de krachten loodrecht op de lengterichting van de auto en vanaf de buitenzijde richting de binnenzijde van de auto worden uitgeoefend.

De window-airbag wordt opgeblazen tussen de inzittenden vóór en achter en de ruiten.

Storing

Als dit lampje op het instrumentenpaneel gaat branden, moet u het systeem laten controleren door het PEUGEOT -netwerk of een gekwalificeerde werkplaats. De kans bestaat dat de airbags bij een ernstige aanrijding niet worden geactiveerd.

Bij een lichte zijdelingse aanrijding of bij het over de kop slaan gaat de airbag mogelijk niet af.

Bij een aanrijding van achteren of een frontale aanrijding gaat de airbag niet af.

  Airbags vóór

  De airbags vóór beschermen de bestuurder en voorpassagier bij een ernstige frontale aanrijding om de kans op hoofd- en borstletsel te verkleinen. De bestuurdersairbag is ge&ium ...

  Advies

  Houd u aan de onderstaande veiligheidsvoorschriften voor een maximale effectiviteit van de airbags. Ga normaal en rechtop zitten. Draag altijd een correct afgestelde veiligheidsgordel. Zor ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Zend- en kantoorapparatuur
  Ingebouwde zendapparatuur Voor het naderhand inbouwen van zendapparatuur in de wagen is in het algemeen goedkeuring vereist. SEAT staat het inbouwen van goedgekeurde zendapparatuur in de wagen to ...

  Citroen C3. Functie "ventilatie bij aangezet contact"
  Als het contact is aangezet, kunt u gebruikmaken van het ventilatiesysteem en via het menu Airconditioning de luchtopbrengst en luchtverdeling in het interieur regelen. Deze functie is gedurende ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024