Seat Ibiza: Hoofdairbags

ATTENTIE
 • Om de hoofdairbags hun volledige beschermende werking te laten bieden, moeten de veiligheidsgordels ervoor zorgen dat de juiste zithouding tijdens het rijden altijd blijft behouden.
 • Om veiligheidsredenen dient de hoofdairbag verplicht te worden uitgeschakeld bij wagens die met een scheidingsnet uitgerust zijn. Laat de airbag uitschakelen bij uw dealer.
 • Tussen de inzittenden van de wagen en het werkingsgebied van de hoofdairbags mogen zich geen andere personen, dieren of voorwerpen bevinden zodat de airbag ongehinderd kan worden ontvouwen en zijn maximale beschermende werking kan bieden. Daarom mogen aan de ruiten in geen geval zonweringen worden bevestigd die niet uitdrukkelijk voor uw wagen zijn goedgekeurd.
 • Aan de kledinghaken in de wagen mag uitsluitend kleding met weinig gewicht worden opgehangen. In de zakken van de kledingstukken mogen geen zware en scherpe voorwerpen zitten. Bovendien mogen voor het ophangen van de kleding geen kleerhangers worden gebruikt.
 • De beschermende werking van de airbags geldt slechts voor één aanrijding en nadat ze geactiveerd zijn geweest, moeten ze vervangen worden.
 • Alle werkzaamheden aan de hoofdairbag en het uit- en inbouwen van onderdelen van het systeem vanwege reparatiewerkzaamheden (bijv. verwijderen van de hemelbekleding) mogen alleen in de werkplaats van een officiële dealer worden uitgevoerd. Anders kunnen er storingen in de werking van de airbags optreden.
 • Aan de delen van het airbagsysteem mag geen enkele verandering worden aangebracht.
 • De aansturing van de zij- en hoofdairbags gebeurt met sensoren die zich bevinden aan de binnenzijde van de voorportieren. Om de correcte werking van de zij- en hoofdairbags te garanderen, mogen noch de portieren, noch de portierpanelen gewijzigd worden (bijv. door naderhand luidsprekers in te bouwen).

  Indien schade aangebracht wordt aan het voorportier kan de correcte werking van het systeem aangetast worden. Alle werkzaamheden aan het voorportier moeten door de werkplaats van een officiële dealer uitgevoerd worden.

  Zijairbags

  ATTENTIE Als de inzittenden geen veiligheidsgordels dragen, tijdens de rit naar voren leunen of een verkeerde zitpositie aannemen, staan ze bij een ongeval bloot aan een verhoogd risico ...

  Airbags buiten werking stellen

  ...

  Zie ook:

  Citroen C3. Starten van de motor
  Zet bij een handgeschakelde versnellingsbak de versnellingshendel in de neutraalstand. Houd, als de elektronische sleutel zich in de auto bevindt, het koppelingspedaal volledig ingetr ...

  Seat Ibiza. Inleiding
  Bij ingeschakeld contact is het mogelijk de verschillende functies van het display te raadplegen door te navigeren door de menu's. Bij wagens met multifunctiestuurwiel kan de multifunctie-indica ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023