Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): De dwarsdragers en het dakdragersysteem bevestigen

Afb. 172
Afb. 172 Bevestigingspunten voor de reling van het dakdragersysteem.

De dwarsbalken vormen de basis voor een aantal bijzondere dakdragersystemen. Uit veiligheidsoverwegingen is het nodig specifieke systemen te gebruiken om bagage, fietsen, surfplanken, ski's en boten te transporteren.

Bij de SEAT-specialisten kunnen geschikte accessoires worden aangekocht.

De dwarsdragers en het dakdragersysteem altijd correct bevestigen. Altijd rekening houden met montageaanwijzingen die geleverd worden met de betreffende dwarsdragers en dakdragersysteem.

De bevestigingspunten voor- en achteraan 1 en 2 zijn alleen zichtbaar met geopende portieren afb. 172.

ATTENTIE De verkeerde bevestiging en gebruik van de dwarsbalken en het dakdragersysteem kunnen ertoe leiden dat het volledige systeem loskomt van het dak en een ongeval en verwondingen veroorzaakt.
 • Neem altijd de montage-instructies van de fabrikant in acht.
 • De dwarsdragers en dakdragersystemen alleen gebruiken wanneer deze zich in perfecte staat bevinden en naar behoren bevestigd zijn.
 • De dwarsdragers en het dakdragersysteem altijd correct inbouwen.
 • De schroefverbindingen en de bevestigingen voor elke rit nakijken en indien nodig na een kort traject aantrekken. Bij lange reizen de schroefverbindingen en bevestigingen in elke pauze nakijken.
 • Bijzondere dakdragersystemen voor wielen, ski's, surfplanken e.d. altijd correct inbouwen.
 • Geen wijzigingen of reparaties uitvoeren aan de dwarsdragers noch aan het dakdragersysteem.

 

Let op

De montageaanwijzingen die geleverd worden met de betreffende dwarsdragers en dakdragersysteem aandachtig lezen en altijd in de wagen meenemen.

  Inleiding tot thema

  Het dak van de wagen is ontworpen voor een optimale aerodynamica. Daarom kunnen op de watergoot van het dak geen dwarsdragers noch conventionele dakdragers meer worden gemonteerd. Aangezien de ...

  Dakdragersysteem beladen

  De lading kan enkel veilig bevestigd worden indien de dwarsdragers en het dakdragersysteem correct ingebouwd zijn. Maximaal toegestane dakbelasting De toelaatbare dakbelasting voor uw wagen bedra ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). Instellingen
  VRAAG ANTWOORD OPLOSSING Na het instellen van de bassen en hoge tonen wordt de instelling van de equalizer opgeheven. Als u de instelling van de equalizer wijzigt, wor ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Voorruit ontdooien en ontwasemen
  WAARSCHUWINGGebruik de standen of niet in combinatie met koelen bij een extreem hoge luchtvochtigheid. Door het temperatuurverschil tussen de buitenlucht en de voorruit, kan de voorr ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024