Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Inleiding tot thema

Het dak van de wagen is ontworpen voor een optimale aerodynamica. Daarom kunnen op de watergoot van het dak geen dwarsdragers noch conventionele dakdragers meer worden gemonteerd.

Aangezien de watergoten deel uitmaken van het dak om de luchtweerstand te verminderen, kunnen enkel door SEAT goedgekeurde dwarsdragers en dakdragersystemen worden gebruikt.

Gevallen waarin de dwarsdragers en het dakdragersysteem moeten worden uitgebouwd

  • Wanneer ze niet worden gebruikt.
  • Wanneer u de wagen in een wasstraat wilt gaan wassen.
  • Wanneer de hoogte van de wagen de toelaatbare doorgangshoogte overschrijdt, bijvoorbeeld in een garage.
ATTENTIE Wanneer zware of grote voorwerpen op het dakdragersysteem worden vervoerd, worden de rij-eigenschappen gewijzigd wegens de verplaatsing van het zwaartepunt en de verhoogde luchtweerstand.
  • De last altijd bevestigen met geschikte riemen of banden die in een goede staat verkeren.
  • Grote, zware, lange of platte ladingen hebben een negatieve invloed op de aerodynamica, het zwaartepunt en het rijgedrag van de wagen.
  • Plots remmen en bruuske manoeuvres vermijden.
  • De snelheid en de rijstijl aanpassen aan het zicht, het weer, het wegdek en het verkeer.

 

VOORZICHTIG
  • De dwarsdragers en het dakdragersysteem altijd uitbouwen voordat u door een automatische wasstraat rijdt.
  • De hoogte van uw wagen verandert door de montage van de dwarsdragers en het dakdragersysteem en ook door de daarop bevestigde lading. Zorg daarom dat de hoogte van de wagen de maximumhoogte niet overschrijdt voor het rijden door ondergrondse doorgangen of garagepoorten.
  • De dwarsdragers, het dakdragersysteem en de hierop bevestigde last mogen niet in contact komen met de dakantenne noch een hindernis vormen in de zone van het verloop van het panoramische schuifdak en van de achterklep.
  • Bij het openen van de achterklep, zorgen dat de achterklep de lading niet raakt.

 

Milieu-aanwijzing

Wanneer de dwarsdragers en een dakdragersysteem ingebouwd zijn, neemt het brandstofverbruik toe wegens de verhoogde luchtweerstand.

    Dakdragersysteem

    ...

    De dwarsdragers en het dakdragersysteem bevestigen

    Afb. 172 Bevestigingspunten voor de reling van het dakdragersysteem. De dwarsbalken vormen de basis voor een aantal bijzondere dakdragersystemen. Uit veiligheidsoverwegingen is het nodig specifi ...

    Zie ook:

    Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Noodoproep met lokalisatiefunctie
    Druk in geval van nood langer dan 2 seconden op deze toets. Het knipperen van het groene ledlampje en een geluidssignaal bevestigen dat de oproep naar de alarmcentrale "Noodoproep met ...

    Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Afstellen van de zithoogte (bestuurdersstoel)
    Duw de hendel aan de zijkant van de zitting omhoog of omlaag om de hoogte van de zitting te veranderen. Duw de hendel een aantal maal omlaag om de zitting lager af te stellen. Trek de ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024