Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): De motor starten

Geldig voor wagens: met startknop

1.  Trap het rempedaal in en houd het ingedrukt tot stap 5 uitgevoerd is.

1a. Bij wagens met handgeschakelde versnellingsbak: trap het koppelingspedaal volledig in en houd het ingetrapt totdat de motor aanslaat.

2.  Zet de versnellingshendel in neutrale stand of zet de keuzehendel in stand P of N.

3.  Druk de startknop afb. 178 kort in zonder het gaspedaal in te trappen. Om de motor te kunnen starten moet er een passende sleutel in de wagen aanwezig zijn.

Na het starten van de motor blijft het licht van de drukknop START ENGINE STOP permanent branden om aan te geven dat de motor gestart is.

4.  Indien de motor niet begint te draaien, onderbreekt u de poging en herhaalt u het na ongeveer 1 minuut. Voer indien nodig een noodstop uit.

5.  Haal de wagen van de handrem wanneer u wilt wegrijden.

ATTENTIE Verlaat de wagen nooit terwijl de motor draait, vooral wanneer een versnelling of rijstand is ingeschakeld. De wagen kan plots in beweging komen of er kan iets onverwachts gebeuren, met schade, brand of ernstige letsels tot gevolg.

 

ATTENTIE Sprays voor koud starten kunnen ontploffen of een plotselinge toerentalverhoging van de motor veroorzaken.
 • Gebruik nooit sprays voor koud starten.

 

VOORZICHTIG
 • De startmotor of motor kan beschadigd raken indien u tijdens het rijden probeert de motor te starten of de motor meteen na het uitzetten opnieuw in werking stelt.
 • Als de motor koud is, vermijdt u hoge toerentallen, hoge belasting en plotse versnellingen.
 • Start de motor niet terwijl de wagen wordt geduwd of gesleept. Onverbrande benzine zou in de katalysator kunnen komen en deze beschadigen.

 

Let op
 • Wacht niet tot de motor warm is bij stilstaande wagen; als u een goed zicht hebt door de ruiten, begin dan onmiddellijk te rijden.

  Hierdoor bereikt de motor sneller zijn bedrijfstemperatuur en is de uitstoot van schadelijke gassen lager.

 • Bij het starten van de motor worden de belangrijkste stroomverbruikers tijdelijk uitgeschakeld.
 • Bij het koud starten van de motor kan het geluid kort toenemen. Dit is normaal en geen reden om u zorgen te maken.
 • Wanneer de buitentemperatuur lager is dan +5ºC (+41ºF), kan er zich bij een dieselmotor rook vormen onder de wagen als de koelvloeistofverwarmer met werking op brandstof is ingeschakeld.

  Startknop

  Afb. 178 Onder in de middenconsole: startknop. Afb. 179 Rechts van de stuurkolom: noodstart. De motor van de auto kan in werking gesteld worden met een startknop (Press & Drive). Daa ...

  Motor afzetten

  Geldig voor wagens: met startknop 1. De wagen volledig stilzetten. 2. Rempedaal intrappen en ingetrapt houden tot de wagen tot stilstand is gekomen 4. 3. Indien uw wagen beschikt over automa ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). De taal selecteren
  Druk op Instellingen om de hoofdpagina weer te geven. of SETUP Druk op de toets "OPTIES" om de tweede pagina weer te geven. Selecteer "Talen" om de taal te wijzigen. Datum ...

  Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Front Assist tijdelijk uitschakelen in de volgende situaties
  In onderstaande omstandigheden wordt het aanbevolen Front Assist uit te schakelen vanwege beperkingen van dit systeem: Wanneer de wagen weggesleept wordt. Wanneer de wagen op een rolllenbak st ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024