Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Motor afzetten

Geldig voor wagens: met startknop

1. De wagen volledig stilzetten.

2. Rempedaal intrappen en ingetrapt houden tot de wagen tot stilstand is gekomen 4.

3. Indien uw wagen beschikt over automatische versnellingsbak, plaatst u de keuzehendel in stand P.

4. Trek de handrem aan.

5. Druk de startknop kort in afb. 178. De knop START ENGINE STOP knippert opnieuw. Als de motor niet stopt, voer dan een nooduitschakeling uit.

6. Schakel in geval van een handgeschakelde versnellingsbak de 1e versnelling of de achteruitversnelling in.

ATTENTIE Zet de motor nooit uit terwijl de wagen in beweging is. Dit kan leiden tot verlies van controle over de wagen, ongeval en ernstige letsels.
  • De airbags en gordelspanners zijn buiten werking als het contact is uitgeschakeld.
  • De rembekrachtiger werkt niet bij uitgeschakelde motor. Daarom moet u bij uitgeschakelde motor het rempedaal krachtiger intrappen om de wagen tot stilstand te brengen.
  • De stuurbekrachtiging werkt niet bij uitgeschakelde motor. Wanneer de motor is afgezet, heeft u meer kracht nodig om te sturen.
  • Als het contact wordt uitgeschakeld, kan de stuurkolomvergrendeling geactiveerd worden waardoor u geen controle meer hebt over de wagen.

 

VOORZICHTIG Als de motor veel belast wordt gedurende langere tijd, kan hij na het uitschakelen oververhit raken. Om motorschade te vermijden, laat u hem na het uitzetten stationair draaien gedurende ca. 2 minuten in neutrale stand.

 

Let op

Na het uitzetten van de motor kan de koelluchtventilator nog enkele minuten blijven werken in de motorruimte, zelfs met uitgeschakeld contact. De koelluchtventilator gaat automatisch uit.

    De motor starten

    Geldig voor wagens: met startknop 1.  Trap het rempedaal in en houd het ingedrukt tot stap 5 uitgevoerd is. 1a. Bij wagens met handgeschakelde versnellingsbak: trap het koppelingspedaal ...

    Functie "My Beat"

    Voor wagens met comfortsleutel is er de functie "My Beat". Deze functie biedt een bijkomende indicatie van het startsysteem van de wagen. Bij toegang tot de wagen, bijv. door het opene ...

    Zie ook:

    Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Procedure via de telefoon
    Selecteer de naam van het systeem in de lijst van gedetecteerde apparaten. Accepteer op het systeem het verzoek om een verbinding met de telefoon te maken. Voltooien van het koppelen, ongeacht ...

    Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Grootlicht
    Druk de combischakelaar van u af om het grootlicht koplamp in te schakelen. De hendel keert terug naar zijn oorspronkelijke stand. Het controlelampje voor het grootlicht gaat branden wann ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024