Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Hydraulische remkrachtassistent (HBA)

De functie (hydraulische remkrachtassistent HBA) is alleen ingebouwd in wagens die uitgerust zijn met ESC.

In een noodsituatie remmen de meeste bestuurders weliswaar op tijd, maar niet met de maximale remdruk. Hierdoor wordt de remweg langer dan noodzakelijk! Op dat moment grijpt de hydraulische remkrachtassistent in. Wanneer u het rempedaal heel snel intrapt, wordt dit door de remkrachtassistent als een noodsituatie geïnterpreteerd.

De remkrachtassistent bouwt dan binnen heel korte tijd volledige remdruk op om sneller en effectiever het ABS te activeren en de remweg te verkorten.

De druk op het rempedaal niet verlagen, want zodra u het rempedaal loslaat wordt de remkrachtassistent vanzelf weer uitgeschakeld.

Automatisch oplichten van de alarmlichten Bij plots remmen of het uitvoeren van een noodstop gaan de remlichten automatisch knipperen. Indien het noodremmen zou aanhouden tot het stopzetten van de wagen, gaan op dat ogenblik de noodlichten of "warning" aan, waarbij vanaf dan de remlichten doorlopend blijven branden. De noodlichten zullen automatisch uitgaan bij het opnieuw rijden of bij het indrukken van de drukknop van de schakelaar "warning".

ATTENTIE
 • Het gevaar voor ongevallen wordt hoger, wanneer u te snel of te dicht op uw voorganger rijdt of wanneer de weg glad of nat is. Het risico op een aanrijding in dergelijke omstandigheden kan door de remkrachtassistent niet worden verminderd - gevaar voor ongelukken!
 • De remkrachtassistent kan de natuurkundig bepaalde grenzen niet overwinnen, een gladde of natte weg blijft ook met deze remkrachtassistent gevaarlijk! De snelheid altijd aan de weg- en verkeersomstandigheden aanpassen.

  De aangeboden hogere veiligheid mag geen aanleiding zijn tot het nemen van grotere risico's.

  Elektronisch sperdifferentieel (EDS)

  Het EDS werkt in combinatie met het ABS bij wagens die met de Elektronische Stabiliseringscontrole (ESC)* zijn uitgerust. Door het EDS wordt zelfs bij ongunstige wegdekomstandigheden het wegrijd ...

  Antiblokkeersysteem (ABS)

  Het antiblokkeersysteem (ABS) verhindert dat de wielen blokkeren en draagt aanzienlijk bij tot de verhoging van de actieve rijveiligheid. Werking van het ABS Wanneer een wiel een voor de rijsnelhe ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). 12V-accu
  De accu is onderhoudsvrij. Niettemin is het raadzaam om regelmatig te controleren of de accupoolklemmen goed vastzitten (bij uitvoeringen zonder snelsluiting voor de accupoolklemmen) en of de ...

  Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Automatisch omkeren van bewegingsrichting
  Als tijdens het automatisch sluiten van het schuif-/kanteldak het dak weerstand ondervindt omdat er een voorwerp of lichaamsdeel door het dak naar buiten is gestoken, schuift het dak automati ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024