Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Radarsensor

Afb. 197 Op de voorbumper: radarsensor.
Afb. 197 Op de voorbumper: radarsensor.

Op de voorbumper is een radarsensor ingebouwd om de verkeerssituatie te herkennen afb. 197 1 .

Het zicht van de radarsensor kan belemmerd worden door vuil, zoals modder of sneeuw, of door invloeden van buitenaf zoals regen of nevel. In dit geval werkt de automatische afstandsregeling (ACC) niet. De informatietekst op het display in het instrumentenpaneel luidt: ACC: Sensor zonder zicht! Indien nodig de radarsensor reinigen.

Wanneer de radarsensor opnieuw correct werkt, is de ACC automatisch opnieuw beschikbaar.

Het bericht van het display van het instrumentenpaneel verdwijnt en de ACC wordt opnieuw geactiveerd.

De werking van de ACC kan negatief beïnvloed worden in geval van sterke weerkaatsing van het signaal van de radar. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in een gesloten parkeerruimte of wegens metalen voorwerpen (bv. rails op de rijbaan of platen gebruikt bij werkzaamheden).

De zone voor en rond de radarsensor mag niet bedekt worden met stickers, bijkomende koplampen e.d., want dat kan de werking van de ACC aantasten.

Bij een verkeerde reparatie van de voorkant van de auto of structurele wijzigingen, bijvoorbeeld indien de ophanging wordt verlaagd, kan de werking van de ACC worden beïnvloed. Om die reden beveelt SEAT aan om naar een officiële SEAT-dealer te gaan.

VOORZICHTIG Indien u de indruk heeft dat de radarsensor beschadigd is, schakel dan de ACC uit. Zo vermijdt u mogelijke schade. Laat hem in dat geval afstellen.
  • De sensor kan bij een schok ontregeld worden, bijvoorbeeld bij het parkeren. Dit kan de doeltreffendheid van het systeem beïnvloeden of de uitschakeling tot gevolg hebben.
  • Het repareren van de radarsensor vergt bijzondere kennis en gereedschap. Om die reden beveelt SEAT aan om naar een SEAT-dealer te gaan.
  • Verwijder sneeuw met een borstel en ijs bij voorkeur met een ontdooispray zonder oplosmiddelen.

    Aanwijzingen op het scherm, waarschuwings- en controlelampjes

    Afb. 196 Op het display van het instrumentenpaneel: (A) ACC niet actief (standby). (B) ACC actief. Statusweergave op het display Weergave op het display afb. 196: Voorligger gedetecteerd. D ...

    Bediening van Adaptive Cruise Control ACC (automatische afstandsregeling)

    Afb. 198 Links van de stuurkolom: derde hendel om de automatische afstandsregeling te bedienen. Afb. 199 Links van de stuurkolom: derde hendel om de automatische afstandsregeling te bedienen. ...

    Zie ook:

    Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Achteruitrijcamera
    (indien van toepassing) De achteruitrijcamera wordt geactiveerd als het contactslot in stand ON en de versnellingspook in de achteruitversnelling (R). Wanneer het contact van de auto in en u ...

    Hyundai i20 (GB/IB) Instructieboekje (2014-2020). Krik en gereedschap
    Het reservewiel, de krik, de krikslinger en de wielmoersleutel zijn opgeborgen in de bagageruimte. Door de vloerbekleding van de bagageruimte op te tillen kan de krik en het reservewiel wor ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024