Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024): SCR-systeem

Met behulp van de vloeistof AdBlue, die ureum bevat, zet een katalysator tot 85% van de stikstofoxides (NOx) om in stikstof en water, stoffen die onschadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

De AdBlue bevindt zich in een specifiek reservoir. Het reservoir heeft een inhoud van 15 liter, goed voor een actieradius van ongeveer 18.000 km. Wanneer u met de resterende hoeveelheid AdBlue nog maximaal ongeveer 2400 km kunt rijden tot het reservoir leeg is, wordt automatisch een waarschuwingssysteem geactiveerd.

Als het AdBlue-reservoir leeg is, zorgt een wettelijk verplicht systeem ervoor dat de motor niet opnieuw kan worden gestart.

Als het SCR-systeem niet goed werkt, stoot uw auto te veel schadelijke stoffen uit, waardoor hij niet meer aan de Euro 6-emissienorm voldoet.

Neem bij een storing in het SCR-systeem zo snel mogelijk contact op met het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats: na 1100 km wordt een systeem geactiveerd dat het opnieuw starten van de motor blokkeert.

In beide gevallen geeft een actieradiusindicator aan hoever u nog kunt rijden voordat de auto stilvalt.

Bevriezing van AdBlue AdBlue bevriest bij temperaturen lager dan ongeveer -11ºC.

Het SCR-systeem is voorzien van een voorverwarmingssysteem voor het AdBlue-reservoir waardoor u onder alle weersomstandigheden kunt blijven rijden.

  AdBlue en SCR-systeem voor BlueHDi-dieselmotoren

  Om het milieu zo min mogelijk te belasten en om aan de nieuwe Euro 6-norm te voldoen, heeft CITROËN ervoor gekozen zijn auto's met dieselmotor te voorzien van een systeem waarbij het roetfilt ...

  Bijvullen van AdBlue

  ...

  Zie ook:

  Peugeot 208 Instructieboekje (2012-2019). -aansluiting USB
  Steek de USB-stick in de USB-aansluiting of sluit het USB-apparaat via een kabel (niet meegeleverd) op de USB-aansluiting aan. Gebruik geen USB-verdeelstekker om beschadiging van het systeem t ...

  Citroen C3 (SX/SY) Instructieboekje (2016-2024). Naar Points of Interest (POI)
  De Points of Interest (POI) zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Druk op Navigatie om de hoofdpagina weer te geven. Druk op de toets " MENU " om de secundaire pagina we ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024