Hyundai i20: Een wiel wisselen met TPMS

Bij een lekke band gaat het waarschuwingslampjes lage bandenspanning branden. We adviseren u de band met een te lage spanning te laten controleren door een officiële HYUNDAI-dealer.

AANWIJZING

We raden u aan door HYUNDAI goedgekeurd bandenreparatie-middel te gebruiken.

Het bandenreparatiemiddel op de bandenspanningsensor en het wiel moet grondig worden verwijderd wanneer u de band door een nieuw exemplaar vervangt.

Leder wiel is uitgerust met een bandenspanningssensor achter het ventiel in het wiel. Gebruik wielen die speciaal geschikt zijn voor TPMS.

Wij raden u aan uw banden door een officiële HYUNDAI-dealer te laten nakijken.

Ook wanneer u de band met de lage bandenspanning door het reservewiel hebt vervangen, blijft het waarschuwingslampjes lage bandenspanning knipperen of branden tot dat de band met de lage bandenspanning is gerepareerd en weer op de auto is gemonteerd.

Nadat u de band met lage bandenspanning hebt vervangen door het reservewiel kan na een paar minuten het waarschuwingslampje lage bandenspanning gaan knipperen of branden omdat de TPMS-sensor in het reservewiel niet is geïnitialiseerd.

Als de band eenmaal op de voorgeschreven spanning is gebracht en is gemonteerd, of de nieuwe TPMS-sensor op het wiel is geplaatst, gaan het controlelampje storing TPMS en de waarschuwingslampjes lage bandenspanning en positie lage bandenspanning na een paar minuten rijden uit.

AANWIJZING

Als de oorspronkelijk gemonteerde band wordt vervangen door het reservewiel, moet de TPMS-sensor op het reservewiel worden geïnitialiseerd en de sensor op het originele wiel moet worden gedeactiveerd door een Hyundaidealer.

Als de TPMS-sensor op originele wiel dat in de houder van het reservewiel is gemonteerd nog steeds actief is, werkt het bandenspanningscontrolesysteem mogelijk niet correct. We adviseren u het systeem te laten repareren door een officiële HYUNDAI-dealer.

Mogelijk kunt u de bandenspanning niet beoordelen door alleen naar de banden te kijken. Gebruik altijd een bandenspanningsmeter van een goede kwaliteit om de bandenspanning te meten. Een band die warm is (door het rijden), heeft een hogere bandenspanning dan een band die koud is.

Een koude band houdt in dat de auto gedurende 3 uur heeft stilgestaan of niet meer dan 1,6 km heeft gereden gedurende deze periode.

Laat de band afkoelen alvorens de bandenspanning te meten. Zorg er altijd voor dat de band koud is alvorens deze op de aanbevolen spanning te brengen.

AANWIJZING

We raden u aan door HYUNDAI goedgekeurd bandenreparatiemiddel te gebruiken indien uw auto is uitgerust met het controlesysteem voor lage bandenspanning (TPMS). Het vloeibare bandenreparatiemiddel kan de bandenspanningsensoren beschadigen.

WAARSCHUWING

TPMS

 • Het TPMS waarschuwt niet voor ernstige en plotselinge schade aan de banden veroorzaakt door externe factoren, zoals spijkers en dergelijke.
 • Als de auto instabiel aanvoelt, haal dan onmiddellijk uw voet van het gaspedaal, trap het rempedaal licht in en breng uw auto op een veilige plaats tot stilstand.

 

WAARSCHUWING

TPMS beschermen

Het aanpassen, wijzigen of uitschakelen van onderdelen van het controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) verhindert mogelijk dat de bestuurder door het systeem wordt gewaarschuwd over een te lage bandenspanning en/of storingen in het TPMS. Door het aanpassen, wijzigen of uitschakelen van onderdelen van het TPMS vervalt mogelijk de garantie voor dat deel van de auto.

 

WAARSCHUWING

EUROPA

 • Voer geen modificaties aan de auto uit, deze kunnen de werking van het TPMS hinderen.
 • Universele wielen hebben geen TPMS-sensor.
 • Voor uw veiligheid adviseren we u vervangende onderdelen te gebruiken die zijn geleverd door een officiële HYUNDAI-dealer.
 • Als u universele wielen onder uw auto monteert, moet u TPMS- sensoren gebruiken die goedgekeurd zijn door een HYUNDAI-dealer. Als uw auto niet voorzien is van TPMS-sensoren of als het TPMS niet goed werkt, kunt u problemen krijgen bij de APK.

Alle auto's die vanaf onderstaande datum in EUROPA op de markt verkocht worden, moeten zijn voorzien van TPMS.

 • Nieuwe modellen: 1 november 2012 ~
 • Bestaande modellen: 1 november 2014 ~ (op basis van registratie)

  Controlelampje storing TPMS (controlesysteem lage bandenspanning)

    Het controlelampje storing TPMS gaat branden nadat het ongeveer 1 minuut heeft geknipperd wanneer er een probleem is met het controlesysteem lage bandenspanning (TPMS). Als het syste ...

  Controlesysteem lage bandenspanning (TPMS) (Type B)

  (INDIEN VAN TOEPASSING) Waarschuwingslampje lage bandenspanning / Controlelampje storing TPMS Waarschuwingslampje positie lage bandenspanning (Getoond op het LCD-scherm) Controlee ...

  Zie ook:

  Seat Ibiza. Easy Connect
  Instellingen in het CAR-menu Afb. 45 Easy Connect: Hoofdmenu. Afb. 46 Easy Connect: Menu WAGEN Het aantal beschikbare menu's en de benaming van de verschillende opties voor de menu's hang ...

  Citroen C3. Stuurkolomschakelaars - Type 2
  Toegang tot het hoofdmenu. Verhogen van het geluidsvolume. Geluidsweergave onderbreken/weer inschakelen. Verlagen van het geluidsvolume. Als de telefoon niet wordt gebruikt: Kort indrukken: ve ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2023