Hyundai i20: Wat kunt u verwachten als een airbag opgeblazen wordt

Na een botsing aan de voor- of zijkant zal de airbag snel opblazen, en daarna weer snel leeglopen. Een opgeblazen airbag voorkomt niet dat de bestuurder niet meer door de vooruit kan kijken of niet meer kan sturen. De gordijn airbags kunnen gedurende een bepaalde tijd na activatie gedeeltelijk opgeblazen blijven.

WAARSCHUWING

Nadat een airbag opgeblazen is, houdt u zich dan aan de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Open uw ramen en deuren zo snel mogelijk na de botsing om langdurige blootstelling aan de rook en het poeder dat vrijkomt na het opblazen van de airbag te voorkomen.
 • De bij het airbagsysteem behorende onderdelen in het stuurwiel en/of instrumentenpaneel en/of de dakrails boven de voor- en achterportieren kunnen zeer heet worden.

  De onderdelen die in contact komen met een opgeblazen airbag kunnen erg heet zijn.

 • Spoel de delen die in contact geweest zijn met het poeder overvloedig met koud water en een milde zeep.
 • Wij adviseren u het systeem onmiddellijk te laten vervangen door een officiële HYUNDAI- dealer nadat de airbag is afgegaan. Airbags kunnen maar een keer worden gebruikt.

Geluiden en rook van een opgeblazen airbag.

Bij het opblazen van de airbags is een hard geluid hoorbaar en komt er rook en poeder vrij. Dit is normaal en wordt veroorzaakt doordat het ontstekingsmechanisme van de airbag geactiveerd wordt. Nadat de airbags opgeblazen zijn, kunt u een poosje last hebben bij het ademhalen omdat uw borstkas in contact is geweest met zowel de veiligheidsgordel als de airbag en doordat u de rook en het poeder hebt ingeademd. Het poeder kan astma bij sommige mensen verergeren. Zoek direct medische hulp als u problemen heeft met uw ademhaling na activering van een airbag.

Hoewel de rook en het poeder niet giftig zijn, kunnen deze wel huidirritaties veroorzaken in de buurt van ogen, neus en hals. Was in dat geval de desbetreffende plek schoon en spoel deze met koud water na.

Raadpleeg een dokter als de symptomen aanhouden.

  Werking van airbagsysteem

  De onderdelen van het aanvullend veiligheidssysteem zijn: Airbag bestuurder Airbag voorpassagier* Veiligheidsgordel met gordelspanner (voor/achter)* Waarschuwingslampje AIRBAG Airba ...

  ON/OFF-schakelaar airbag voorpassagier

  (indien van toepassing) Het doel van de schakelaar is het uitschakelen van de airbag voor de voor passagier zodat mensen die vanwege hun leeftijd, grootte, of medische staat niet blootgesteld ...

  Zie ook:

  Hyundai i20. Lamp interieurverlichting vervangen
  1. Wrik de lens met een platte schroevendraaier voorzichtig los uit het huis van de interieurverlichting. 2. Trek de lamp naar buiten. WAARSCHUWINGControleer, voordat u de lamp gaat ...

  Seat Ibiza. Algemeen
  Het stuurwiel bevat multifunctiemodulen van waaruit functies van audio, telefoonuitrusting en radionavigatie van de wagen gecontroleerd kunnen worden zonder de aandacht van de besturing af te leid ...

  Modellen:

  Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024