Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024): Gordelwaarschuwingslampje

Afb. 99
Afb. 99 Instrumentenpaneel: geeft aan dat de plaats rechtsachter bezet is en de overeenkomstige veiligheidsgordel juist is omgedaan.

Door het gaan branden van het controlelampje wordt de bestuurder eraan herinnerd de veiligheidsgordel vast te gespen.

Voordat u gaat rijden:

  • Steeds de veiligheidsgordel juist omgespen.
  • Uw bijrijders er ook op wijzen de veiligheidsgordel juist om te gespen voordat u gaat rijden.
  • Kinderen vervoeren in een geschikt kinderzitje dat in overeenstemming is met de grootte en de leeftijd van het kind.

Het controlelampje van het instrumentenpaneel gaat branden bij het inschakelen van het contact (naargelang de versie van het model) indien de bestuurder of bijrijder de veiligheidsgordel niet heeft vastgegespt.

Als men begint te rijden met een snelheid boven 25 km/u (15 mph) zonder de veiligheidsgordels vast te gespen of indien men de gordels losmaakt tijdens het rijden, klinkt gedurende enkele seconden een akoestisch signaal. Daarnaast gaat ook het waarschuwingslampje knipperen.

Het controlelampje gaat uit als de bestuurder en de bijrijder hun gordel bij ingeschakeld contact vastgespen.

Indicatie gordels omgegespt voor de zitplaatsen achterin* Bij het inschakelen van het contact, informeert de gordelstatusindicator afb. 99 de bestuurder op het instrumentenpaneel of de inzittenden op de zitplaatsen achterin de overeenstemmende veiligheidsgordel hebben omgegespt. Het symbool geeft aan dat de inzittende van die plaats "zijn" veiligheidsgordel draagt.

Indien op de zitplaatsen achterin een veiligheidsgordel wordt omgegespt of losgemaakt, dan wordt de gordelstatus aangeduid gedurende ca. 30 seconden. De indicatie kan worden verborgen door te drukken op de toets 0.0/SET op het instrumentenpaneel.

Indien tijdens het rijden achterin een veiligheidsgordel wordt losgemaakt, knippert het overeenstemmende symbool maximaal 30 seconden. Indien gereden wordt met een snelheid hoger dan 25 km/u (15 mpu) dan klinkt bovendien een akoestisch signaal.

    Waarom veiligheidsgordels?

    Aantal zitplaatsen Uw wagen beschikt over vijf zitplaatsen, twee voorin en drie achterin. Iedere zitplaats is uitgerust met een automatische 3-puntsrolgordel. ATTENTIE Neem nooit meer person ...

    Veiligheidsgordels bieden bescherming

    Afb. 100 Bestuurders die de veiligheidsgordel correct dragen zullen niet weggeslingerd worden bij plotseling remmen. Veiligheidsgordels die goed zijn vastgegespt, houden de inzittenden van de wa ...

    Zie ook:

    Hyundai i20 (GB/IB) - Instructieboekje (2014-2020). Verzorging interieur
    Algemene voorzorgsmaatregelen interieur Voorkom dat bijtende oplossingen zoals parfum en cosmetische oliën in contact komen met de dashboardmateriaal omdat ze schade of verkleuring kunnen v ...

    Seat Ibiza (Type 6F) Instructieboekje (2017-2024). Knipperlicht- en grootlichthendel
    Parkeerlicht Contact uitzetten en de sleutel uit het contactslot trekken. Hendel omhoog- of omlaagdrukken om het rechter- of het linkerparkeerlicht in te schakelen. Comfortlichten Beweeg ...

    Modellen:

    Alle rechten voorbehouden. © | compacteklasse.nl 2022 - 2024